Tori ratsamonumendi alus muutub veekindlaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimese ratsamonumendi avamisest Toris möödub 20. augustil kümme aastat, eile parandasid töömehed skulptuuri aluse vuuke.
Eesti esimese ratsamonumendi avamisest Toris möödub 20. augustil kümme aastat, eile parandasid töömehed skulptuuri aluse vuuke. Foto: Urmas Luik

Toris askeldasid eile ratsamonumendi kolme meetri kõrguse jalami juures OÜ LVeix Ehituse töömehed, et muuta selle alus veekindlaks ja parandada vuugid.

Töötegijate jutu järgi valgus sademevesi betoonist valatud alust katvate graniitplaatide vahele ja eriti halvasti on mõjunud talved, mil jääks külmunud vesi paisutab plaate veel omakorda.

Õhtuks said oskaja käega parandatud ka lohega võitleva ratsaniku aluse vuugid neljas nurgas tõdemusega, et põhjapoolne külg, mis jääb Pärnu jõe poole, oli hullemas seisus kui lõunapoolne vastu kirikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles