Naise roll tõi Margus Kummetsile preemia

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõesuu külateatri lavastus „Ei ole kerge olla naine“. Laval peretütar Lily (Kaili Limeng), pereisa Dave (Aare Laasma) ja lapsehoidja-teenija Karl (Margus Kummets).
Jõesuu külateatri lavastus „Ei ole kerge olla naine“. Laval peretütar Lily (Kaili Limeng), pereisa Dave (Aare Laasma) ja lapsehoidja-teenija Karl (Margus Kummets). Foto: Marko Vilu

Viljandimaal Suure-Jaani vallas Kuhjavere külas peeti üheksandat korda külateatrite päevi ehk teatrifestivali, mille üks eripreemia tuli Pärnumaale. Selle pälvis Margus Kummets Jõesuu külateatrist.

Kui kevadel registreerus festivalile 32 näitetruppi, siis kohale jõudis neid 25. Kuhjavere külateatrite päevade eestvedaja, külavanem Romeo Mukk rääkis, et varem on üritus kolmepäevane olnud vaid korra, seekord otsustati anda kõigile soovijatele võimalus osaleda ja seepärast tuli etendused jaotada kolmele päevale.

Näitetruppe tuli kokku üheksast maakonnast, kaugeimad Põlva-, Võru- ja Saaremaalt. Esmakordselt tuldi Tallinnast – Salme rahvateatri algajate trupp. Pärnumaa oli esindatud kolme kollektiiviga: Jõesuu külateater, Surju rahvamaja näitering ja Pärnumaa lasterikaste perede näitetrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles