Laulu- ja tantsupeolised asuvad Pärnust teele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teispäeva varahommikul stardib Pärnust Tallinna poole tantsurühm „Kevade”, kes sõidab tantsupeole nõukogudeaegse KAVZ bussiga. Peolised loodavad, et nostalgiline buss vähemalt korrakski pealinlaste näole naeratuse toob.
Teispäeva varahommikul stardib Pärnust Tallinna poole tantsurühm „Kevade”, kes sõidab tantsupeole nõukogudeaegse KAVZ bussiga. Peolised loodavad, et nostalgiline buss vähemalt korrakski pealinlaste näole naeratuse toob. Foto: Erakogu

Täna keskpäeval alustasid esimesed Pärnu laulu- ja tantsupeolised sõitu Tallinna poole. Esimeste hulgas on Pärnu linna laulupeo korraldustoimkond, kelle ülesanne on teha viimased ettevalmistused Pärnu linna 1600 peolise saabumiseks Tallinna.


Kell 15 avatakse Tallinnas laulupeo peastaap, kust korraldustoimkonnad saavad viimased materjalid ja juhised. Pärnu korraldusmeeskond valmistab ette tantsijatele öömaja, milleks saab Tallinna tehnikagümnaasium Sõpruse pst 187.



Homme hommikul sõidavad välja rahvatantsijad, esimesed tantsuproovid algavad Tallinna staadionidel juba kell 13.



Neljapäeval asuvad teele rahvamuusikud, kes osalevad samal päeval kell 15 Tallinnas Raekoja platsil "Pillipeol", mis kestab kella 22ni ja on kõigile tasuta.



Neljapäeva pärastlõunal stardivad Pärnust valikkoorid: naiskoor Leelo, segakoor Endla ja Pärnu kammerkoor.



Õhtul kell 22.30 algab Tallinnas Admiraliteedi basseini veerel ametlik laulu- ja tantsupeo avamine.



Reedel alustavad laulupeole sõitu meeskoor, poistekoorid, naiskoorid, lastekoorid, mudilaskoorid ja puhkpilliorkestrid.



Pühapäeval kell 19 on laulupeo ametlik lõpp ja Pärnu linna pidulisi on tagasi oodata kella 23 paiku.



Kõik bussid saabuvad Pärnu Endla teatri ette.



Täpsem info laulu- ja tantsupeo kohta on leitav aadressil

www.parnu.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles