Eesti kunstiklubid kohtusid Pärnu hansapäevadel

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnusa fiilingu lõid kunstilaadal muusikud Alari "Papa" Janson (vasakul), Mikko Virta ja kunstiklubi juhatuse liige Üllar Kallau.
Mõnusa fiilingu lõid kunstilaadal muusikud Alari "Papa" Janson (vasakul), Mikko Virta ja kunstiklubi juhatuse liige Üllar Kallau. Foto: Marju Lorentson

Nädalavahetusel said Pärnu hansapäevadel kokku Valga, Viljandi, Kose, Kuressaare ja Pärnu kunstiklubi esindused. Üheskoos korraldati Jakobsoni pargis kunstilaat, pergola all sättis oma tööd välja ligi paarkümmend inimest.


Kunstiteoste müügi kõrval töötasid kunstnikud kohapealgi ja kõik soovijad said kätt proovida ühiselt valminud maali kallal.



"Jakobsoni park on vabaõhugaleriiks nagu loodud," rääkis Pärnu kunstiklubi juhatuse liige Marju Lorentson. "Kahjuks segas veidi vihm, aga rahvast käis läbi üsna palju. Tehti muusikat, lapsed ja täiskasvanud maalisid mõnuga, tekkis vaba ja lõbus meeleolu. Ühistööna valminud maal jääb meie klubi väikesesse kunstikogusse."



Kunstiklubilaste laata toetas Pärnu linnavalitsus. Järgmisel aastal rahvusvahelistel hansapäevadel plaanivad kunstisõbrad laata kolmepäevasena, et huvilistel jääks rohkem aega uudistamiseks ja ostmisekski.



Lorentsoni sõnutsi meeldis külaliskunstnikele Pärnus väga, vahetati kontakte ja peeti plaane kohtuda juba sel suvel ühises laagris Lõuna-Eestis. Varem on koos Kose kunstnikega maalilaagrites käidud Kihnus ja Prangli saarel.



Pärnu kunstiklubi pidas 2007. aastal 30 aasta juubelit, samal aastal saadi oma ruum vast avatud Pärnu kunstnike majas. Kunstiklubilasi ühendab maalimine põhitöö kõrvalt ja sarnane energiaväli, koos korraldatakse projekte ja näitusi Eestis ning kaugemal.



Ühiselt on stuudios joonistatud portreid ja maalitud. Klubi liikmed on osalenud rahvusvahelistel sümpoosionidel, pikaajalised on suhted Vaasa kunstiklubi ja Jelgava kunstnikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles