Pärnu tantsupeoliste meeleolud on suurepärased

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupeo esimesed proovid Kalevi staadionil.
Tantsupeo esimesed proovid Kalevi staadionil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeval Tallinna sõitnud Pärnu tantsijate tuju on pärast esimesi proove suurepärane ja käib usin harjutamine.


„Tundub, et vanajumal on seekord tantsijate poolt. Kui ilm on ilus, on ka tuju hea," ütles Pärnu linnavalitsuse rahvakultuuri spetsialist Alli Põrk.



Eile algasid Tallinna staadionide harjutusväljakutel proovid kell 9 ja kestsid õhtul 20-21ni.



Et ilm on erakordselt palav, on tantsurahvale tehtud kohustus kanda väljakul mütsi ja keelatud olla harjutusväljakul palja ülakehaga.



„Vett on varutud Pärnu tantsijatel piisavalt ja väljakutel saab veevarusid täiendada," selgitas Põrk. Laupäeval toimuvaks laulu- ja tantsupeo rongkäiguks täiendatakse veevarusid veelgi. Veevarude vajalikkust rõhutati ka eile toimunud meedikute nõupidamisel.



Põrgi kinnitusel on süüa jagunud kõigile piisavalt. Uudsena varasemate tantsupidudega ei pakuta päevasuppi enam otse väljakul vabas õhus, vaid päikesevarjus ja hügieeninõuetest tingituna Kalevi spordihallis.



Väikestel tantsijatel, 3.-4. klassi lastel, on kasutada oma buss, mis toob neid koju ja hommikul jälle proovi. Eile soovisid lapsed pärast proovi minna Vabaduse väljakule äsjavalminud vabadussammast imetlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles