Galerii: Pärnu tantsurahvas trotsib Tallinnas suvekuumust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsuansambel Kajakas.
Rahvatantsuansambel Kajakas. Foto: Ants Liigus

Teisipäeval Tallinna jõudnud Pärnu tantsurühmad jätkasid täna peoproovidega, Kalevi staadionil läis kogu tantsurahva osavõtul peo proloogi ja kolme finaaltantsu lavastamine.


„Kui eile olid veel kõik kõbusad ja terved, siis täna hakkas kuumus juba liiga tegema,“ rääkis Pärnu linnavalitsuse rahvakultuurispetsialist Alli Põrk.



Põrgi teatel jäid täna hommikul haiguse tõttu proovidest eemale kaks last ja päeval saadeti staadionilt Tallinna tehnikagümnaasiumisse, kus on tantsurahva Tallinna kodu, end ravima veel üks tantsulaps. „Haigestunud laste vanematega on ühendust võetud,“ kinnitas Põrk.



Täna hommikul jõudsid Tallinna Pärnu rahvamuusikud: suupilliklubi Piccolo, ansambel Cantelo, Kunstide maja akordionistid, ansambel Tõmba Jüri ja laste pereansambel Pärnu Läte, kes astuvad täna õhtul rahva ette Tallinnas Raekoja platsil toimuval „Pillipeol“.



Kell 14.30 asusid Tallinna poole teel Pärnu valikkoorid: naiskoor Leelo, segakoor Endla ja Pärnu kammerkoor. Homme alustavad laulupeole sõitu meeskoor, poistekoorid, naiskoorid, lastekoorid, mudilaskoorid ja puhkpilliorkestrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles