Priit Neeme: Jooksusari on oma elujõudu tõestanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Neeme.
Priit Neeme. Foto: Peeter Langovits / Postimees
Aastajooksu peakohtunik Priit Neeme, täna õhtul jagate reakoja saalis pühvliaasta jooksusarja võitjatele auhindu ja peate plaani, kuidas järgmisel aastal edasi minna. Kas on oodata suuri muutusi?

Oleme jooksusarja korraldanud juba 25 aastat ja kõik märgid näitavad, et rahval jätkub lusti samas vaimus jätkata. Kindlasti küsime täna õhtul jooksjatelt, mis meeldis ja mis mitte ning mida tuleks järgmisel aastal teistmoodi teha.



Jooksusarja korraldajatele on mõnikord ette heidetud, et oleme väga konservatiivsed, kuid minu arvates ei ole mõtet lõhkuda süsteemi, mis korralikult töötab.



Sari algas Niidupargis, jätkus rannaliival ja lõppes Raeküla metsas. Kuhu tuli kõige rohkem rahvast jooksma?


Ühel Niidupargi jooksul tuli kõigis vanuseklassides kokku veidi üle 250 jooksja starti. Kesksuvistel rannaetappidel oli osavõtjaid mõnevõrra vähem, kõige nigelama tulemusena läks kirja 124 jooksjat.



Mulle jäi mulje, et paljud inimesed veidi pelgasid suure rahvahulga silme all rannaliival joosta.



Kas pühvliaasta jooksu võitjate seas oli suuri üllatajaid?


Suuri üllatusi ei ole, kuid tore on tõdeda, et nii mõnigi noor sportlane tegi eelmise hooajaga võrreldes võimsa arenguhüppe. Meeste konkurentsis teenis esikoha Audrus treener Mati Puusti käe all harjutav 19aastane Tauri Hunt, kuid absoluutse võitjana võib end tunda juunior Jakob Tarkpea, kes startis üheksal etapil ja võitis üheksa esikohta.



Naiste konkurentsis kuulub võitja au Kati Kuurale, kuid veteranide arvestuses võistelnud suusatreener Anu Taveter oli temast kiirem. Oli tore vaadata, kuidas treener Anu jättis oma õpilasi selja taha, kellest edukaim oli neidude klassi võitja Kaidi Keir Kukk.



Mida öelda meie veteranide kohta?


Väga tublid, nad väärivad vaid kiidusõnu. Muide, mälumängukorüfee Ilmar Lumiste startis kõigil etappidel ja sellised jooksjaid oli kokku 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles