Prokuratuur saatis Vello Järvesalu süüasja kohtusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu
Vello Järvesalu Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, mille raames esitati AS Taastusravikeskus Estonia juhatuse liikmele Vello Järvesalule (56) süüdistus omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.


Süüdistuse kohaselt kasutas Vello Järvesalu ettevõtte vara enda huvides, korraldades alates 2007. aasta suvest isiklike kulutuste tasumise äriühingu vara eest kokku summas peaaegu 52 000 krooni, sh võltsides kahte arvet, mis on hiljem esitatud Estonia raamatupidamisele, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja.



Veel süüdistatakse Vello Järvesalu selles, et tema eestvedamisel pani Estonia basseini- ja saunakompleksis ehitustöid teostanud AS Oma Ehitaja projektijuht Raivo (53) toime omastamise.



Nimelt on ajavahemikul oktoober 2007 kuni mai 2008 ehitusfirma kuludesse kantud ja ettevõtte tasutud Estonia ehitustööde projekti nimetuse all üle 780 000 krooni kulusid, millel puudub seos Estoniaga. Nimetatud kulud on tegelikult seotud Vello Järvesalu tuttavale kuuluva maja renoveerimisega.



Raivole esitati süüdistus omastamises, sest ta pööras AS Oma Ehitaja temale usaldatud vara ebaseaduslikult kolmanda isiku – Vello Järvesalu – kasuks.



Karistusseadustik näeb suures ulatuses omastamise eest ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse, dokumendi võltsimise eest rahalise karistuse ning võltsitud dokumendi kasutamise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles