Heino Lillemägi: Ettevaatust küttepuude ostmisel!

, Pärnu-Jaagupi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tellisin omale küttepuid 25. septembri Pärnu Postimehe müügikuulutuste kaudu. Valisin kuulutuse, milles pakuti halge ja klotse veoga, juures oli telefoninumber 5194 5717.


Soovisin kuivi pliidipuid. Pakuti kuivi klotse hinnaga 300 krooni ruumimeeter. Küsisin igaks juhuks üle, kas on ikka kuivad ja kvaliteetsed, kuna minu puukuur on kiviehitis. Vastati jaatavalt.



28. septembril helistasin lõuna paiku ja küsisin, millal on loota. Vastati, et koormat juba laotakse.



Puid vaadates olin pettunud: need polnud need, mida olin tellinud. Tahtsin koorma tagasi saata, siis nõuti 600 krooni veo eest. Ma ei olnud nõus maksma.



Pakkusin 2500 krooni, kuna kaup oli kehv, kuid sellega polnud tooja nõus. Mõnitas veel, et nüüd pole raha ega taheta maksta. Vihastasin ja maksin 3000 krooni ära.



Lasin koorma puukuuri ette kallata.



Järgmisel päeval puid ladudes olin väga pettunud. Vähe oli kuiva lepapindu, ülejäänud puud olid märjad. Ladusin need, mida laduda andis, riita, sain vaevalt viis ruumimeetrit.



Ülejäänud ”klotsid” olid minu arvates küttepuude jäätmed, seibid, mis jäävad pärast puude mõõtusaagimist.



Need on nüüd puukuuri põrandal ja seda materjali võib olla napilt 2-2,5 ruummeetrit. Seega 2,5-3 ruumimeetrit tellitust vähem.



Küttepuude ostmisel peab olema ettevaatlik. See naine, kes mulle puid tõi, on petis ja väljapressija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles