Annely Akkermann: Kolmandal aastal peaks hakkama parem

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Akkermann.
Annely Akkermann. Foto: Ants Liigus

Kihnu vallavanema kohalt Pärnu abilinnapeaks saama valmistuv Annely Akkermann ei pelga raskustega silmitsi seista ja on valmis Toomas Kivimägi valimisliidu koalitsioonipartnerina tegelema Pärnu probleemidega.


Kihnu vallavanem, IRLi liider Annely Akkermann, kui teie isiklik häältesaak äsjastel kohalikel valimistel kõrvale jätta, on Isamaa ja Res Publica Liidu tulemus nutune: vaid neli kohta Pärnu linnavolikogus. Mis võib olla selle põhjus?


Arvan, et selle põhjuseks on pikaajalised juhtimisvead meie piirkonnas. IRLi tulemus Pärnumaal on riigi keskmisest oluliselt allpool. Järelikult tuleb otsida vigu piirkonna juhtimises.



Olen kuulnud IRLi liikmetelt sedagi arvamust, et praegu ei peaks Pärnus minema valitsuskoalitsiooni, sest olukord on nii nigel, vaid ootama ja vaatama, kuni Toomas Kivimägi hambad või kaela murrab, alles siis võiks pärast jaanipäeva vaatama hakata.


Minu arvates on selline suhtumine destruktiivne. Olen kandideerinud selleks, et anda oma panus Pärnu linna halvast majandusseisust väljatoomiseks ja valijad on andnud mulle mandaadi ning pannud vastutuse, mille eest ma ei kavatse ära joosta. Ma ei kavatse oodata, kui keegi kaela murrab. Lõppude lõpuks sai IRL vaid neli kohta volikogus ja neljakesi nagu musketärid linna päästma minna ... ei, ma ei jaga seda seisukohta, kuigi olen kuulnud.



Kas on koalitsioonikõnelustel ilmnenud valdkondi, kus osapoolte arvamused rohkem lahknevad?


Ei, sest mured on ühised. Peamine on Pärnu 2010. aasta eelarve, kui selle üldine raam õnnestub paika saada, on koalitsioonilepingul allkirjad all.



Siiani on majanduskriis linnavalitsuse töötajatest mööda läinud, nüüd on jutuks, et valitsemiskulusid tuleb kärpida. Kas pole kartust, et linnaametnikud hakkavad laiali jooksma, kuigi, kuhu neil ikka minna on?


Valitsemiskulusid tuleb kärpida. Sisemajanduse kogutoodangu järgi on majandus kukkunud 2006. aasta tasemele, mis tähendab, et maksudki on langenud sellele tasemele ning avaliku sektori kulusid tuleb sinnamaale kärpida. Ja ma ei ütleks, et 2006. aastal elasime kehvasti, pigem elati vahepealsetel aastatel üle jõu.



Kulutusi kärpida on ebamugav, kuid paraku on see samm möödapääsmatu.



Millele loodavad need, kes räägivad, et uus koalitsioon jaanipäeva ei näe?


Ei tea. See on nende helesinine unistus, Mart Viisitamm unistas valimisvõidust ja nüüd on viinamarjad hapud. See ja järgmine aasta on väga raske, kuid kolmandal aastal ehk hakkab muutuma paremaks.



Kas Kihnu valda juhtimast lahkute rahuliku südamega? Teiega seotud valimisliit ju võitis.


Kihnu omavalitsuse juhtimises polnud valdkonda, mida ma ei muutnud. Rahandus oli seal samuti kehvas seisus, see sai korrastatud ja edukalt. Sel aastal on Kihnus ülelaekumine ja võtame vastu positiivseid lisaeelarveid. Omatuludest oleme hoidnud viis protsenti reservis. Kihnus muutus juhtimiskultuur, olen toetanud inimeste omaalgatust. Kihnu omatulu on umbes kümme miljonit krooni, kuid projektiraha tuleb sisse 16-18 miljonit krooni. Mul vedas meeskonnaga, tänu kellele õnnestus nii palju ära teha. Olen rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles