Madal veetase ja rasked jääolud kimbutavad laevaliiklust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madal veetase ja rasked jääolud raskendavad laevaliiklust Pärnu sadamas.
Madal veetase ja rasked jääolud raskendavad laevaliiklust Pärnu sadamas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Madal veetase raskendab laevaliiklust Pärnu sadamasse, homseks lubatav veetaseme veelgi suurem alanemine muudab olusid üha keerulisemaks.


Pärnu sadama sadamakapteni Riho Printsi sõnutsi on madal veetase eriti ebameeldiv suurematele ja raskema kaubakoormaga laevadele, mis ei saa täislasti pardale laadida.



„Pärnus on laevateel vee sügavus keskmise veetaseme korral seitsme meetri juures. Kui veetase langeb, jääb vett laeva kiilu all vähemaks,“ seletas sadamakapten.



Printsi jutu järgi soodustab pidev madal veetase jää teket, mis omakorda raskendab laevade liikumist.



Täna on sadamas üks laev, homseks ootame laeva, mis on praegu Riia juures, ülehomme peaks sadamasse tulema kaks või kolm laeva.



„Kui veetase on madal ja jääolud rasked, ei pruugi see graafik paika pidada. Ootame, et pikalt püsinud kõrgrõhkkond, mille kese on Venemaal, taandub ja Atlandi kohalt jõuab siia madalrõhkkond, millega kaasnevad lääne- ja edelatuuled vett juurde toovad,“ ütles Prints.



Praegu on jääpiir Pärnust 110 miili kaugusel Kura kurgu juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles