Raeküla turg astub Vana turu kandadele

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles majas on kaubeldud nii friikartulite kui autodega, nüüd siis on kord juurikate käes.
Selles majas on kaubeldud nii friikartulite kui autodega, nüüd siis on kord juurikate käes. Foto: Ants Liigus

Kümne miljoni krooni eest turuomanikuks hakanud Heino Mölder pole enda kinnitusel varem suurt äri ajanud, vaid viimased tosin aastat palgatöölisena leiba teeninud.


“Aga masu aeg on ju kõige parem aeg ettevõtlusega alustada, kuna kõik tuleb odavamalt kätte,” selgitas Mölder.



Et Möldri äriplaan pangalegi muljet avaldas, asutas ta OÜ Signatel ning ostis alghinna ehk kümne miljoni krooniga pankrotihalduri müüki pandud AS Ühinenud Autokeskuste vara.



Pärnus Riia maantee 108c asuv 4522ruutmeetrine kinnistu koos 707 ruutmeetri suuruse ärihoonega oli koormatud ligi 100 miljoni kroonise hüpoteegiga. “See oli mingi pseudohüpoteek ja kustutati ära. Alustan puhta lehe pealt,” kinnitas Mölder.



Siiski, lisakulutusteta turgu valmis ei ehita. Ümberehitustöödeks on omanik arvestanud 3,5 miljonit krooni. “Siia tuleb väga-väga vahva sisustus,” lubas Mölder, kes on seda meelt, et turg ei pea sugugi olema robustne ega räpane koht. “Erkrohelised letid, pealt roostevabade plaatidega kaetud, kotihoidjad, ilupuud ja pingikesed,” kirjeldas ta.



Samuti ei kõlba Möldri arvates kuhugi see, et lõuna ajal turg välja sureb. “See on mingi vana Vene traditsioon, et kui kella kahest turule lähed, ei ole sealt enam midagi saada,” ütles ta, kavatsedes iganenud, kapitalistliku maailmakorraga sobimatuid kombeid muuta. Raeküla turg hakkab lahti olema vähemalt kella seitsmeni õhtul. Nii et töötav rahvaski saaks soovitud kraami kätte.



Turu nime kohtagi on Möldril selgitus: “Kuna enamik müüjatest on talunikud ja väikeettevõtjad, siis sõna “küla” juba paneb inimesi selles suhtes mõtlema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles