Pärnu sadam on eksportkaubast tulvil

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu sadama sadamakapten Riho Prints (pildil) ütles, et kuigi jääolud Pärnus on Irbeni väinani ikka veel rasked, võib tänavuse karmi talve kohta juba öelda, et sadam on kaubalaevadele hoitud avatuna ja kõige hullem aeg seljataga.


“See, et Pärnu sadam kaubalaevadele ei sulguks, on oluline kogu Edela-Eestile,” märkis Prints. “Oleme sadamas pidanud laiendama ümarpalkide hoiuplatse, kuna riigist väljavedamist ootab hulgaliselt puitu. Samuti on suurenenud turba väljaveo tarve.”



Sadamale on appi toodud jäälõhkuja Protector Soomest. Eesti veeteede ameti jäämurdja Eva on siin tööd teinud detsembrist saadik.



Praegu on Pärnu sadama laevatee, mis kulgeb lõuna poolt Ruhnut Kolka neemeni, kus on jäävaba Irbeni väin, 110 miili pikk.



Sadamakapteni hinnangul saabub murrang aprillis, kui prognooside kohaselt peaks õhutemperatuur tõusma ööpäev ringi plusskraadidesse.



“Sadamas ootaval eksportkaubal pole aega kevadet oodata,” sõnas Prints. “Sadamast veetakse kaupa pidevalt, kuid mida kiiremini me laevatee lühemaks saame, seda parem kõigile, riik kaasa arvatud. Selleks on tarvis kahte jäämurdjatki.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles