Tõstamaal esinevad noored pianistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa mõis.
Tõstamaa mõis. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval, 29. märtsil kell 12.15 esinevad Tõstamaa mõisas pianistid Age Juurikas ja Mihkel Mattisen kavaga „Hispaania rapsoodia“.


Maurice Raveli neljaosaline „Hispaania rapsoodia“ klaveriduole pakub nii koosmängurõõmu kui sädemeid pilduvat tehnika tulevärki.



Teos algab unistava ja salapärase „Öö prelüüdiga“, kus võib kujutleda värelevat jahedat ööõhku ja selles tabamatuid hääli ning lõhnu.



Lühikesele särtsakale Hispaania rahvatantsule malaguena’le järgneb rahulik, nõtke ja justkui hõljuv habaneera. Tsükli lõpetab metsik tantsukeeris ja pidurdamatu peomeeleolu viimases osas.



Peale selle esitavad pianistid teoseid sooloklaveri repertuaarist ning muu hulgas kõlab üks klassikalise muusika hitte - Raveli „Boolero“.



Pillimängimise kõrval tutvustavad Juurikas ja Mattisen esitatavaid autoreid ja teoseid. Mõlemad muusikud kuuluvad Eesti noorema põlvkonna pianistide paremikku ning olid 2002. aasta Eesti pianistide konkursi laureaadid. Nad on ennast täiendanud välismaal: Helsingis, Karlsruhes, Moskvas ja Londonis.



Sarja „Kammermuusika mõisakoolides“ käivitas 2008 septembris noorte interpreetide ühendus MTÜ Muusikasõprade Selts.



Tegemist on tulevikule mõtleva sarjaga, mille eesmärk on tutvustada Eesti koolinoortele süsteemselt klassikalist muusikat, samuti anda maal elavatele inimestele võimalus vahetult nautida kammermuusikat kaunites mõisasaalides.



Kontsertide formaat ei ole ülearu ametlik: alati on muusika kõrval juttu.



Kontserdid toimuvad üle 20 mõisakoolis ja on avalikud ning tasuta või sümboolse piletihinnaga. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles