Õpilastele räägiti NATOst lähemalt

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide suursaatkonna mereväeatašee Kip Henderson rääkis Pärnu kooliõpilastele NATOst.
Ameerika Ühendriikide suursaatkonna mereväeatašee Kip Henderson rääkis Pärnu kooliõpilastele NATOst. Foto: Ants Liigus

Seoses NATO kuuga esinesid täna Pärnus Ameerika Ühendriikide suursaatkonna pressi- ja kultuuriatašee James G. Land ning mereväeatašee Kip Henderson.


Külalised rääkisid Vene gümnaasiumi ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilastele lähemalt NATOst üldse, ent ka probleemidest, millega 1949. aasta 4. aprillil loodud liidul on tegemist tänasel päeval.



Land tõdes, et eelkõige olid nende esinemised ajendatud Tallinnas 22.-23. aprillil toimuvast NATO välisministrite mitteametlikust kohtumisest, ent samuti taheti õpilastele avada suuresti vaid sõjaliseks alliansiks peetava NATO muid tahke.



Land märkis, et ega inimesed NATOst päevast päeva kuule ja kui kuulevadki, siis pahatihti seoses kellegi hukkumisega.



Sõjaline pool, nentis Land, on siiski vaid üks tahk NATO tegemistest, ja mitte kõige olulisem. Tähtsamad tegevusvaldkonnad on tsiviilhädaabi planeerimine, katastroofiabi ja NATO egiidi all  arendatavad teadus- ning keskkonnaprogrammid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles