Auto puhastamiseks pole alati vett vaja

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellelt puhastusse toodud autolt tuli suurem mustus enne aurutiga maha pesta, et siis masin kuivatada ja lapiga tööle asuda.
Sellelt puhastusse toodud autolt tuli suurem mustus enne aurutiga maha pesta, et siis masin kuivatada ja lapiga tööle asuda. Foto: Urmas Luik

Kui teie autot just paks porikiht ei kata, on seda võimalik ainult lapi ja puhastusvahendi abil puhastada ja vahatada. Kuivalt, värvi kriimustamata.


“Inimesed on harjunud autot vee ja šampooniga pesema,” ütles Pärnus Papiniidu silla juures Lukoili lähedal Eco Trendi autopesula avanud Ergo Haar. “Meie võtame Optima Steameri aurutiga vajadusel suurema mustuse maha ning asume siis Eco-Sheeniga immutatud mikrofiiberlapiga tööle.”



Värvi ei tohi paberiga kraapida


Haari sõnutsi teevad inimesed kõige suurema vea siis, kui hakkavad Statoili automaatpesulast välja tulles autot paberiga kuivatama. “See ongi põhjus, miks vanemad autod muutuvad tuhmiks,” lausus ta.



Enne kui lapiga auto kallale asuda, peab sõiduk olema täiesti kuiv. Eco Trendi pesulas kasutatakse auto kiireks kuivatamiseks infrapunakiirguslampe, kodus tuleks valida kuiv ilm.



Eco-Sheen on küllastatud positiivsete ioonidega, mis keemiliselt kinnituvad sõiduki negatiivsele pinnale. Seda on parendatud karnaubapalmi vahaga, mis jätab pärast poleerimist pinnale pikaajalise kaitsekihi.



“Vaha poeb mustuse alla ega lase sellel kriipida,” selgitas Haar. “Sellega on võetud maha bensiini-, happe- ja pigiplekke. Enne tuleb natuke leotada, muidu läheb toodet liiga palju.”



Haar soovitab puhastamiseks mikrofiiberlappe, sest frotee imab Eco-Sheeni ohtralt sisse. Samal ajal ei tasu Eco-Sheeniga koonerdada, sest palja lapiga hõõrumine tekitab kriimustusi. Puhastamiseks-vahatamiseks tuleks kasutada üht, poleerimiseks - läikima löömiseks teist lappi.



Miks autopesula omanik nii detailselt puhastamist kirjeldab? Sellepärast, et tema äriidee ei ole autode pesemine, vaid Eco-Sheeni ja muude sama tootesarja vahendite müük.



Kes tahab, võib vähemalt 500 krooni eest auto pesulasse jätta ja ise tund aega mujal jalutada. Kes odavamalt läbi saada soovib, võib Eco-Sheeni osta ning autot kodus puhastada.



Kliendid on tundnud huvi, kas iga viienda või kümnenda Eco Trendi autopesulas käimise eest allahindlust saab. “Ei saa,” vastas Haar. “Ostke vahendit, puhastage ise ja saate odavamalt.”



Eco-Sheen on müügil Haari autopesulas, ent kellelgi pole keelatud seda internetist osta. Vajalik kogus sõltub sellest, mida teha tahetakse. Kui auto väga must ei ole, piisab 150 krooni maksvast 60milliliitrisest pudelist, kindlam on aga osta 800 krooni eest 946milliliitrine pudel, millest peaks jätkuma kümneks puhastamiseks-vahatamiseks.



Teeb prillid ja ehted puhtaks


Eri koguseid müüakse seepärast, et Eco-Sheen sobib kõikide siledate ja kõvade klaas-, plast- ja metallpindade puhastamiseks. Olgu nendeks siis prillid, ehitajate kaitseprillid, abielusõrmused, kaelaehted, peeglid, arvuti- ja teleriekraanid või muu.



Haar teab rääkida umbusklikest inimestest, kes pärast prillide puhastamist kõhkluseta 150kroonise pudeli ostsid. Ehitajatest, kes kriibitud kaitseprillidega hädas. Autoomanikest, kelle masinalt pigi- või happeplekid varem välja pole tulnud.



“Toode on ökoloogiline ega kahjusta tervist. Ta on võrdlemisi odav ja teda on lihtne kasutada. Arvestada tuleb sellegagi, et Eco-Sheen ei kata kriimustusi ega täida neid, vaid vastupidi, toob kõik täkked esile,” selgitas Haar.



Aga kuhu siis mustus kaob, kui teda veega maha ei pesta? Loomulikult lapi sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles