Pärnu kultuuri aastapreemia jätab aasta vahele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus muudab linna kultuuri aastapreemia väljaandmise korda ning jätab tänavu 2009. aasta eest kultuuri aastapreemia välja andmata. Samuti väheneb nii selle kui mitme teise preemiaga kaasnev rahasumma.


Varasematel aastatel on kultuuri aastapreemia antud üle eelmise aasta saavutuste eest veebruaris või märtsis. Eelmisel aastal oli preemia suurus 30 000 krooni ning selle pälvis Pärnu kultuuriuudiste järjepideva kajastamise eest üleriigilises meedias ajakirjanik Ester Vilgats.



Pärnu linna kunsti ja muusika aastapreemiat on välja antud aasta teises pooles sama aasta saavutuste eest. Linna soov on kultuuri aastapreemiatki anda välja aasta lõpus ning sama aasta teenete eest.



„Otsustasime kultuuri aastapreemia korda muuta juba tänavust eelarvet tehes,“ ütles Pärnu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Ela Tomson. „See pole tingitud rahapuudusest, vaid põhimõttest, et kõiki sarnaseid preemiaid anda välja sama aasta saavutuste eest.“ Pärnu kultuuri aastapreemia antakse tänavu välja detsembris. „Kahte preemiat ühe aasta sees välja anda pole mõistlik,“ ütles kultuuriosakonna juhataja.



Preemia väljaandmise muudatused tuleb veel linnavalitsuse istungil kinnitada.



Tomsoni sõnutsi muutuvad nii kultuuri kui kunsti ja muusika aastapreemiaga kaasnevad rahasummad, mis tänavusest aastast on 12 000 krooni. Varem olid need preemiad 30 000 krooni suurused.



„Vaid Jannseni preemia suurus jäi samaks ning on 30 000 krooni,“ märkis Tomson. Jannseni preemia puhul on tegemist elutöö preemiaga.



Pärnu kultuuri aastapreemiat antakse välja 1995. aastast. Peale Ester Vilgatsi on selle pälvinud rahvatantsuansambel Kajakas, Sven Sildnik, Mari Kartau, Mart Tõnsimäe, Toomas Voll jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles