Esimese advendiga algas jõuluootuse aeg

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesisele ja tuulisele ilmale vaatamata kogunes advenditule süütamist jälgima sadu inimesi.
Vesisele ja tuulisele ilmale vaatamata kogunes advenditule süütamist jälgima sadu inimesi. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval süüdati esimene advendiküünal ja selle sündmusega on taas kätte jõudnud jõuluootuse aeg, mis päädib nelja nädala pärast saabuvate jõulupühadega. Pärnus jagati soovijatele advendituld traditsiooniliselt Rüütli platsil. Esimene advendiküünal süüdati Eliisabeti kirikus, kust õpetaja Enn Auksmann selle laternaga Rüütli platsile tõi.

Auksmann rääkis linnarahvale, et see on aeg, kus peame õppima üksteisele lähemale astuma, lähemale, kui me tavapäraselt oleme. Ja seda mitte ainult pereringis ja sugulaste hulgas, vaid nähes ükskõik millist inimest oma kõrval. „See on hea aeg midagi muuta oma elus ja maailmas,“ sõnas ta. Advendiaja mõtted edastas pärnakatele linnapea Toomas Kivimägi, kes samuti märkis vajadust üksteist märgata.

Jõulumeeleolu aitasid Rüütli platsil luua puhkpilliorkester Saxon ja solistid, sooja jõulujooki ja piparkooke pakkusid Lionsi klubi Koidula liikmed. Tormieelsele ilmale vaatamata oli esimest adventi tähistama ja advendituld koju viima tulnud hulganisti linnakodanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles