Sotsiaaldemokraatide volikogu hääletab ühinemislepingut

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sotsiaaldemokraatlik Partei
Eesti Sotsiaaldemokraatlik Partei Foto: www.sotsdem.ee

Pühapäeval koguneb Pärnus Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu, et arutada Rahvaliidu ühinemist sotsiaaldemokraatidega, mis päädib ühinemislepingu projekti hääletusele panemisega.

Viimaste nädalate jooksul on sotsiaaldemokraadid ühinemise plusse ja miinuseid kaalunud piirkondades. “Toetav hoiak on selgelt ülekaalus,” ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Indrek Saar. “Meie erakonna liikmed saavad väga hästi aru, et kahe erakonna jõudude ühendamisel on võimalik tuua Eesti poliitikasse uut kvaliteeti, oleks vastutustundetu jätta see võimalus kasutamata.”

Volikogu esimehe Ivari Padari sõnul on ühinemisprotsess toonud ühiskonda positiivse ootuse. “Leping on igati mõistlik ja tagab sujuva ühinemise,” märkis Padar. “Kompromissid on paratamatud, aga tähtis pole kassi värv, peaasi, et ta hiiri püüab.”

Kui volikogu ühinemislepingu heaks kiidab, läheb otsustamisjärg nii Rahvaliidu kongressi kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu kätte.

Volikogu kavatseb vastu võtta ka poliitilise avalduse.

Sotsiaaldemokraadid peavad oma volikogu Pärnu keskraamatukogus aadressil Akadeemia 3. Volikogu algab kell 12.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles