Perroon ootab ronge

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiniitu kerkiva Pärnu tulevase uhke raudteejaamahoone ehitamiseks on linnavõim lubanud korraldada rahvusvahelise arhitektuurikonkursi.
Papiniitu kerkiva Pärnu tulevase uhke raudteejaamahoone ehitamiseks on linnavõim lubanud korraldada rahvusvahelise arhitektuurikonkursi. Foto: Ants Liigus

Uuel aastal hakkavad Pärnusse sõitma Stadleri rongid, mis vajavad inimeste peale- ja mahapääsemiseks varasemast kõrgemat perrooni. See on nüüd Papiniidus valmis ehitatud, ehkki lahendamata on veel raudteejaama juures autode parkimine.

Abilinnapea Romek Kosenkranius teatas eilses Pärnu Postimehes, et alates 1. jaanuarist on autoga võimalik parkida K-rauta ja ESPAKi ehitusmaterjalide kaupluse vahel olevale tänavale, kus on üle paarikümne parkimiskoha. Sealt on läbi raudteealuse tunneli auto parkimiskohast sõltuvalt perroonile jalutada 50–120 meetrit.

Pae bussipeatusest on Pärnu uude raudteejaama umbes kolmesaja meetri pikkune jalutukäik. Et rongireisijate jalavaeva vähendada, rajatakse Liivi tee jalakäijate tunneli juurde bussipeatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles