Prokurör nõudis mõrvakatses süüdistatavale vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Julmas röövis ja mõrvakatses süüdistatava mehe kohtuprotsess jõudis reedel Pärnu maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör kohtualusele pikka vangistust.


Prokuröri hinnangul on 35aastase Janno süü röövmõrva katses, asja omavolilises kasutamises ning sissetungis tõendatud ja kohus peaks mõistma talle liitkaristusena kaheksa-aastase vangistuse.

Pärnu maakohus langetab otsuse 24. mail.

Süüdistuse järgi toimus julm veretöö mullu aprillis, kui Janno sisenes öisel ajal Pärnumaal Sauga vallas asuvasse korterisse ning ründas seal elavat meest kirve ning noaga. Röövel tekitas korteriperemehele kehavigastusi ja võttis lahkudes kaasa kannatanu rahakoti, mobiiltelefoni ja autovõtmed. Seejärel sõitis ta ohvri autoga sündmuskohalt minema.

Politseitöötajad tabasid Janno juba samal ööl ja kohus võttis ta prokuratuuri taotlusel vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur talle süüdistuse röövmõrva katses, asja omavolilises kasutamises ja sissetungis, mille eest võib kohus ta süüdimõistmisel eluks ajaks vangi saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles