Aknalt jää kraapimine võib klaasi rikkuda

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glassdrive’i spetsialist Villu Jallai jääkraabitsat kasutada ei soovita, aga kui mõnikord kiirus sunnib, siis nühkida sellega vaid klaasi keskelt ja vältida ääri.
Glassdrive’i spetsialist Villu Jallai jääkraabitsat kasutada ei soovita, aga kui mõnikord kiirus sunnib, siis nühkida sellega vaid klaasi keskelt ja vältida ääri. Foto: Ants Liigus

Külmal ajal on paljudele autojuhtidele heaks abiliseks jääkraabits, millega akna kiiresti puhtaks saab. Kuid ettevaatust, sellega võib klaasi hoopis rikkuda.

Kui auto esiklaas on talvehommikul härmas, on kõige parem kraabitsat üldse mitte kasutada või kasutada väga vähe, rääkis Mauri tehnokülas tegutseva Glassdrive’i spetsialist Villu Jallai. “Kui klaas on määrdunud ja härmatanud kihi all liivaterad, siis kraabitsaga tõmmates kahjustate oluliselt klaasi pinda,” selgitas ta.

Õrnad kohad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles