Ajaloos paistsid enim silma kahe õpetaja juhendatavad õpilased

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seppo Zetterbergi "Eesti ajalugu".
Seppo Zetterbergi "Eesti ajalugu". Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ajaloo-olümpiaadi Pärnu piirkondliku vooru auhinnakohad jagasid 7.–12. klassini Madis Somelari ja Epp Paveltsi õpilased, 6. klassides jagus pjedestaalikohti teiste õpetajate kasvandikelegi.

6. klasside olümpiaaditeema oli Vana-Egiptus, mida tundis kõige paremini Henry Niemann Rääma põhikoolist (õpetaja Eve Alu). Teist kohta jagasid Rannar Randmäe ja Liisa Kiviselg Vanalinna põhikoolist (Madis Somelar), Richard Ester Kuninga tänava koolist (Marju Sepp) ja Johanna Taggu vabakoolist (Juta Ild).

Araabia ja islami tundmises võistelnud 7. klasside seas ei andnud Vanalinna kooli õpilased käest ühtki auhinnakohta. Esimeseks tuli Maarja Täht, teiseks Eliise Haljas ja kolmandaks Rasmus Maalinn, neid õpetab Madis Somelar.

8. klassid pidid näitama, kui hästi nad tunnevad Inglismaa ajalugu Rooside sõjast 20. sajandi alguseni. Kõige parema koha pälvis Teresa Pulk ja teise koha sai Kirke Linno Sütevaka humanitaargümnaasiumist (Epp Pavelts), kolmandat kohta jagasid Markus Vaikjärv ja Egert Käesel Vanalinna koolist (Madis Somelar).

9. klassid käsitlesid maailma 20. sajandi alguses ja esimest maailmasõda. Parim oli Markus Tõnutare Sütevakast (Epp Pavelts), teine Marten Mumma ja kolmas Artur Tuttar Vanalinna koolist (Madis Somelar).

Gümnaasiumiosas selgitati parimad teemade kaupa. Eestit 20. sajandi alguses ja esimest maailmasõda tundsid esikoha vääriliselt Kristjan Kers Koidula gümnaasiumist (Madis Somelar) ja Elo Könninge Sütevakast (Epp Pavelts), kolmanda koha sai Indrek Saar Sütevakast (Epp Pavelts).   

Teema „Maailm 1991–2011“ tõi esikoha Elis Pillile Koidula gümnaasiumist (Madis Somelar), teise koha sai Kardo Käär ja kolmanda Margaret Pulk Sütevakast (Epp Pavelts).

19. sajandi teaduse ja tehnika tundmine viis esikohale Petra Printsi ja teisele kohale Andrei Ivanovi Koidula gümnaasiumist (Madis Somelar), kolmanda koha pälvis Helo Liis Soodla Sütevakast (Epp Pavelts).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles