Juhtkiri: Teatrist teatrisse

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti teatri aastaauhindu Pärnu Endla teatrisse kahjuks ei tulnud, kuid eks nende preemiatega on alati, nagu on, ja kuigi need üht-teist näitavad, ei näita need kõike. Pealegi ootab suvepealinna teatrirahvast ees niigi üks tunnustusring, sest 6. aprillini saab publik Endla näitlejate ja lavastuste seast oma lemmikud valida, need selguvad 12. aprillil ning kelle ja mille vahel valida, seda kindlasti leidub.

Kuigi Endla teater seoses suurte aastaauhindadega uudiseid ei toonud, tuli Keskväljaku-äärsest majast neid siiski ja osalt võivad need teatrisõpradele meelehärmi valmistada, kuid teisalt hoopis rõõmu teha. Puhtalt isikutasandil võib muidugi kahjatseda, et Pärnu teatrist lähevad Vanemuise poole Tiit Palule järele näitlejanna Piret Laurimaa, näitleja Sten Karpov ja lavastaja Andres Noormets. Kuid ega loodus ja teater tühja kohta salli, sest asemele on tulemas lavastaja Laura Mets ning näitlejannad Kati Ong ja Kadri Adamson.

Adamsoni võib julgelt nimetada – eeskätt tänu “Kättemaksukontorile” – staariks, kes võib pelgalt oma olemasoluga meelitada Endlasse elavat teatrit vaatama hulganisti noori austajaid, kes avastavad, et teatril ja näitlejal on palju enam pakkuda kui ühel teleseriaalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles