Kihnu keevitajaneiu usub, et harjutamine teeb meistriks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17aastane ja vaid 156 sentimeetrit pikk Krislin Kasemets on Pärnumaa kutsehariduskeskuse keevituseriala ainus naissoost õppur, aga teeb metalli taltsutades nii mõnelegi poisile silmad ette.
17aastane ja vaid 156 sentimeetrit pikk Krislin Kasemets on Pärnumaa kutsehariduskeskuse keevituseriala ainus naissoost õppur, aga teeb metalli taltsutades nii mõnelegi poisile silmad ette. Foto: Urmas Luik

Kui Kihnu tüdruk Krislin Kasemets pärast põhikooli lõppu Pärnumaa kutsehariduskeskusesse keevitaja erialale astus, küsis ema viis korda, kas Krislin on ikka valitud erialas kindel.

Et 156sentimeetrine pikkade blondide juustega nääpsuke tüdruk tõemeeli nii raudsest ametist huvitub, on raske uskuda, aga asjaosaline ise väidab, et just nõnda see on.

Tõsi, metallitöö ei ole Krislinit alati köitnud, kuid üheksandas klassis edasisi plaane paika pannes torkas pähe mõte, et õpiks õige keevitajaks. Valikusõelal oli veel kaks üsna samasse kanti eriala – sepp ja automehaanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles