Tippkokk soovitas mängida maitsetega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna hotelli Telegraaf restorani Tchaikovsky peakokk, Pärnust pärit Vladislav Djatšuk koolitas Pärnumaa kutsehariduskeskuses eriala õpetajaid ja õppureidki, kes tipptegijat kuulates tegid hoolikalt märkmeid.
Pealinna hotelli Telegraaf restorani Tchaikovsky peakokk, Pärnust pärit Vladislav Djatšuk koolitas Pärnumaa kutsehariduskeskuses eriala õpetajaid ja õppureidki, kes tipptegijat kuulates tegid hoolikalt märkmeid. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskuse köögis tegid eile hoolikalt märkmeid tulevaste kokkade õpetajad, tähelepanelikult kuulas räägitavat ka üleriigilistel kutsevõistlustel Margo Paluoja kõrval koolile tunnustuse toonud Erik Tammeleht, kellel esimene kursus läbi saamas.

“Kala- ja liharoogadele vahelduseks tuleb pakkuda midagi, mis värskendaks, et ei jääks vanad maitsed suhu,” rääkis koolitaja, Telegraafi hotelli restorani Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk, lisades serveeringule kaunistusena pisikese kannikeseõie.

“Mulle meeldivad valged taldrikud, serveerin, nagu tahan, ja mängida tuleb maitsetega – ürtidega,” seletas ta ja pani kuulajad ahhetama, kui selgus, et maitseelamuse pakkumiseks sobivad karulaugu, basiiliku ja muu säärase peenrarohelise kõrval ka küüslaugujuured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles