Aja puudus. Puuduse aeg

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Laulu- ja tantsupeoks on eesti rahvas kogunenud aastaid, küll suurtele ja üldistele, küll kõigi koolinoorte omadele, küll väikestele maakonna, linna, valla või küla omadele.

Kõige tähtsamad on muidugi sel nädalal Tallinnas toimuvad XXIV laulupidu ja XIX tantsupidu, mis tänavu kannavad tänapäeva elu väga tabavalt tabavat alapealkirja “Aja puudus. Puuduse aeg”. Ei. Vabandust! “Aja puudutus. Puudutuse aeg” ikka. Nii on õige – ja õige ongi, sest laulu- ja tantsupidu ei ole see koht, kus iga suure ja iga väikese asja üle viriseda.

Virisemist ja kurtmist on niigi küll. Viriseda võib, et miks kõik, kes Eestimaa peal laulda oskavad, laulukaare alla esinema ei pääse. Kurta võib, et kõik, kes vaatama ja kuulama tahavad minna, seda teha ei saa. Kas ei mahu või kui mahuks, siis on pilet liiga kallis. Ja miks laulupeole üldse pileti peab ostma? Ja kas laulupeol passib alkoholi müüa? Kas laulu “Taandujad” sobib laulukaare all kõlada lasta?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles