Tervislikus linnas on alkoholi tarvitamise piiramine loomulik

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna kõrval kergliiklusteel tohib 300 meetri ulatuses alkoholi tarbida.
Kesklinna kõrval kergliiklusteel tohib 300 meetri ulatuses alkoholi tarbida. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus muutis eilsel istungil oma 26. juuni korraldust “Kohtade määramine, kus alkoholi tarbimine on keelatud”.

Kuigi Pärnu alkoholitarbimise keelu piirkonnad on tekitanud vastuseisu justiitsministeeriumis, on linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Muraka kinnitusel Pärnu linn jätkuvalt seisukohal, et inimestele tuleb tagada turvaline ja tervislik elukeskkond.  

“Pärnu kuulub ainsa linnana Eestist Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa regiooni tervislike linnade võrgustikku,” märkis linnavalitsus pressiteates. “Viidatud võrgustiku eesmärgiks on WHO põhimõtteid ja arengustrateegiaid järgides toetada linnakeskkonna sihipärast arendamist, väärtustada linnakeskkonda ja elutingimusi. WHO ja tervislike linnade võrgustik rõhutavad kohaliku tasandi alkoholipoliitika vajalikkust, et vähendada alkoholitarbimist ja sellega kaasnevaid negatiivseid mõjusid.” 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles