Salongiõhtud tekitasid Taavis sõltuvuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Holter tänavusel “Reiu Rockil” ansambli Recycle Bin solistina.
Taavi Holter tänavusel “Reiu Rockil” ansambli Recycle Bin solistina. Foto: Urmas Luik

Taavi Holter on 23aastane pärnakas, kes sai kontsertide korraldamise pisiku Sütevaka humanitaargümnaasiumi salongiõhtutest, kus sõpradega mõnusaid olemisi organiseeriti ja sariüritus “Jõuluküte” alguse sai. Mushy ja Recycle Bini solistina on Taavi elu tihedalt seotud muusikaga, nii on ta eesmärgiks võtnud aastas kolme-nelja kvaliteetse ürituse toomise rahvani.

Peale väiksemate ülesastumiste korraldab Taavi suviti Paikuse-Reiu vabaõhukontserte, sügiseti “DJ Festi” ja talviti “Jõulukütet”. Kõiki neid juba traditsiooniks kasvavaid üritusi väisab sadu inimesi, sest kui Taavi midagi organiseerib, siis läbimõeldult.

“Alati saab säästlikumalt,” tõdeb Taavi, ometi jätkub tal julgust investeerida üritustesse algkapitalina oma raha.

“Peamine eesmärk on korraldada hea olemine, ürituse positiivne vastukaja on see, mis enim korda läheb,” selgitab Taavi, miks ta viitsib põhitöö kõrvalt Reiu puhkekeskuses Hunt Kriimsilma üheksat ametit pidades Pärnu mõistes mastaapseid üritusi korraldada. Selmet kümne küünega iga teenitud sent tasku pista, püüab Taavi elamust luua, mistõttu kõledasse Beach Clubi Endla teatrist lisakujunduselementide laenutamine pole talle võõras.

Tähtsaimaks eduka kontserdi korraldamisel peab Taavi reaalsustaju. “Kui “Rabarocki“ korraldamisel läheks miski viltu, võin hiljem kogu elu kukrut kergendada,” põhjendab Taavi, miks ta  püüab osa piletitest eelmüügis maha müüa ja on piirdunud tegutsemisega suvepealinnas.

Eelmisel aastal astusid neljal Paikuse-Reiu vabaõhukontserdil üles Jäääär, Koit Toome, Chalice ning Mushy ja Bedwettersi un-plugged kooslus. Kõiki vabaõhukontserte külastas 200-300 inimest. Viimasel “Jõuluküttel”, Bedwettersi ja Mushy ühiskontserdil ning Kongomania esinemisel ööklubis Sugar käis ligi tuhat inimest. Isegi Eestis ülipopulaarseks saanud Dub Fx õnnestus viimase “DJ Festi” raames meelitada tagasihoidlikku Beach Clubi, kus käis 700 inimest.

“Dub Fx on kõige chill’im inimene, keda kohanud olen. Tal ei olnud staaridele omaseid nõudmisi ja ta lihtsalt tuli kontserti andma,” meenutas Taavi üht edukamat korraldatud pidu.

Ürituste korraldamine ei ole meelakkumine, kuid Taavile jõukohane ja lõbus. “Esinejate eest tuleb hoolitseda, paljud neist on Pärnus esimest korda ja vajavad inimest, kes neid aitaks,” teab Taavi.

Samal ajal on igaühel erisoovid. ““Reiu Rockil” soovis rohelise mõtlemisviisiga Metsatöll ökokoolat ja taaskasutatavat paberit,” rääkis “Reiu Rockil” peamiselt backstage’i ja korraldustööga tegelnud Taavi, keda häirib, kui esinejate eest hoolitsemine seisneb vaid veepudeli andmises.

Peamised raskused välikontsertidel kaasnevad siiski ilma, mitte esinejatega. “Viimasel Port Arturi sünnipäeval, kus astus üles Toe Tag, pidi Pantokraator kontserdi üldse ära jätma, sest ilm muutus liiga tormiseks, aga selliseid asju ikka juhtub. Ka “Reiu Rocki” teisel päeval murdis tuul vaiad pooleks ja puhus kõik telgid minema,” meenutas Taavi.

Möödunud aastal vihma saabudes tuli Chalice’il kõhuli süntesaatori peale heites seni luuletust lugeda, kuni talle katus peakohale tõsteti. Chalice kutsus rahva väikese telgi alla ja kontserdist sai vihmast hoolimata meeldejääv elamus.

Halva ilma kõrval on üks valupunktidest kontsertide korraldamisel sponsorite leidmine, kelle õlga pole Taavi sõnul sugugi lihtne alla saada, sest suurfirmasid eriti juurde ei teki ja olemasolevad on leidnud augud, kuhu nad oma raha süstivad. “Üheksakümnendatel oli märksa lihtsam, sest siis ei olnud iga suurfirma oma nišši veel leidnud,” märkis Taavi.

Vaatamata raskustele, peab Taavi organiseerimist lihtsaks, sest Eesti on väike ja nii mõnigi usaldusväärne koostööpartner on juba välja kujunenud. Taavi jaoks on Pärnu nii pisike koht, et tema korraldatud kontserdid on pigem tuttavate ja sõpradega kokkusaamiskohaks, sellegipoolest tuleb kokku sadu inimesi.

Sel suvel on Reiu puhkekeskuses astunud või astumas üles Koit Toome, Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane, Noorkuu, Jäääär ning O’Kõrre’s Celtic, mis kujutab endast multiinstrumenatlist Olavi Kõrre uut projekti, milles ta esitab iiri ja šoti muusikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles