Kaisa Pajusalu sai poolfinaali

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: Fred Killing

Kuni 23aastaste sõudjate maailmameistrivõistlustel Valgevenes Brestis alustas kolmest Eesti paatkonnast esimesena mullune hõbedaomanik Kaisa Pajusalu ühepaatide eelsõidus ja läbis selle edukalt.

Pajusalu start oli võimas, 500 meetri järel juhtis ta konkurentide ees juba peaaegu kolme sekundiga. Parasjagu ees oli pärnulanna ka 1000 meetri märgis, siis lasi hoo maha, sest selles sõidus, kust kaks esimest said otse poolfinaali, polnud vajadust olla teisest kohast kõrgemal. 1500 meetri kohal oli norralanna Tale Gjoertz Pajusalu kõrval ja lõpuks napilt ees. Ajad Gjoertzil 7.50,13 ja Pajusalul 7.51,10.

Eelsõitude ajad ei tähenda suurt midagi, kuid info valguses, et Pajusalul on tänavu väga valusaid konkurente, ka ülejäänud kahe eelsõidu edasipääsejate ajad. Esimese eelsõidu võitis Natalija Madaj (POL) ajaga 7.41,61 Lindsay Meyeri (USA) 7.43,81 ees, teise eelsõidu parim aeg oli Donata Vistartaite (LTU) 7.37,05, järgnes Tatsiana Kukhta (AZE) 7.48,75ga.

Eile õhtul tegid oma avaetteaste ka Koidu Killing ja Helen Tinkus kahepaadil ja Eesti meeste kaheksapaat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles