Kutsehariduskeskus valmistub linti lõikama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse uue õppekorpuse annab ehitaja tellijale üle paari nädala pärast.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse uue õppekorpuse annab ehitaja tellijale üle paari nädala pärast. Foto: Ants Liigus

Õppeaasta algab Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) perele 30. augustil, kui Rüütli platsilt liigutakse avaaktuse järel rongkäigus Niiduparki uue õppekorpuse linti lõikama.

Viimaseid päevi on üle 42 miljonit kroonise ehitusmaksumusega neljakorruseline õppekorpus ehitajate ja viimistlejate töötanner. Lubaduse järgi annab OÜ Wolmeks Ehitus hoone tellijale üle 16. augustil, siis jõutakse ruumid sisustada ja olla uueks õppeaastaks valmis.

Esialgse plaani järgi lubas ehitaja PKHK-le hoone üle anda 6. augustil, kuid nüüd on see tärmin kümne päeva võrra ajas edasi nihkunud.

“Talv oli väga karm ja piiras töö tegemist, ehitus päris ei seisnud, aga pakasega ei saanud valutöid teha ja müüre laduda,” põhjendas PKHK projektijuht Andrus Simberg inimtegurist sõltumatut viivitust.

Viimistlejad hoos

Valmivas, FE Arhitektid OÜ projekteeritud hoones on toitlustus-teenindusõppe praktikabaas ja kutsehariduskeskuse tugistruktuurid, see tähendab raamatukogu, auditoorium, rühmatööde ruumid, koolisöökla, töö- ja olmeruumid.

Eile ennelõunal sebisid kümmekonna alltöövõtja töömehed õppehoone sees ja ümber nagu sipelgapesas. Korraga on käsil nii sisemaalri- kui montaažitööd, elektri-, ventilatsiooni ja ripplagede paigaldus, sanitaarsõlmede tegemine ja põrandakatete panemine.

“Vastavalt tööfrondile jagavad nad oma tööd, ühed peavad eest ära minema, teised järele tulema,” kommenteeris Simberg alltöövõtjate tegemisi, sest igal neist on täita spetsiifiline osa.

Simbergi sõnul teeb selle ehituse põnevaks eri õppevaldkondade kokkusobitamine, nii et see heal tasemel koos toimima hakkaks.

“Ehitajast kui partnerist sõltub väga palju, meil Wolmreks Ehitusega ebakõlasid olnud ei ole ja probleemid oleme saanud hästi lahendatud,” lausus projektijuht.

Põnev auditoorium

Projektijuhi lemmikrajatis töölõhnalises hoones on auditoorium, õigemini selle kavakohase tehnoloogilise ülesehituse audio-video osa, sest see valdkond on üks tema hobisid.

Kui viimistlejad tõusvate istmeridadega loengusaali üle annavad, jõuab järg reklaamiagentuuri OÜ Creatum kätte, mis teeb kutsehariduse kohase sisegraafika.

Hoonele annab omapära läbi nelja korruse avanev vaade ja aatrumi läbiv keerdtrepp.

Üle 1300 õpilasega PKHK direktor Riina Müürsepp selgitas, et õppekorpuse valmimisega alustavad uut kooliaastat Niidupargi uues majas toitlustuse ja teeninduse erialade õppurid. Konkurss toitlustus-teenindusvaldkonnas on kõikidele erialadele, vastu võetakse 175 õppijat ja kohale on 1,5 soovijat.

Kesklinnas Pargi tänavas neist vabaks jäävatesse ruumidesse tulevad täiskasvanute täiendus- ja ümberõpe, kaugõppe erialad, endisesse paika jääb õmbluseriala õpetamine.

Õppekorpuse projekteerimine ja ehitamine oli võimalik Euroopa regionaalse fondi (ERF) meetme 2.5.2 “Elukeskkonna arendamise rakenduskava” prioriteetse suuna “Hariduse infrastruktuuri arendamise meetme “Kutseõppekeskuste õppekeskkonna kaasajastamine” projekti “Toitlustus-teenindusõppe praktikabaas, tugistruktuurid ja sisseseade” raames.

Nurgakivi pandi hoonele 16. detsembril, vähem kui aastaga on maja katuse all ja ootab sisustamist. Projekti kogumaksumus on üle 82 miljoni krooni, millest ligi pool moodustab projekteerimine ja ehitamine.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles