Vesik Poolas edukas, Kaisid taas koos

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati mängisid Kristjan (vasakul) ja Kaarel Kais koos 2002. aastal, siis leidis Kristjan Rivo Vesiku.
Viimati mängisid Kristjan (vasakul) ja Kaarel Kais koos 2002. aastal, siis leidis Kristjan Rivo Vesiku. Foto: Ants Liigus

Rannavõrkpalli MK-sari jätku Poolas Stare Jablonkis Grand Slam turniiriga, kus mängitakse põhivõistlusel kõigepealt neljaliikmelistes alagruppides, millest kaks paremat pääseb 16 sekka.

Rivo Vesik ja Karl Jaani olid kahe alagrupimängu järel edasipääsus kenasti kinni, otsustav mäng oli neil eile õhtul Tšehhi paariga Benes-Kubala.

Avakohtumise ameeriklaste Gibbi ja Rosenthaliga eestlased 0:2 (-20, -16) kaotasid. Tasavägises esimeses geimis olid Vesik ja Jaani veel 18:16 ees, siis jäi selles seltskonnas vähe kogenud Jaani mitmel korral rünnakul hätta. Teises geimis olid eestlased taga 3:8, jõudsid järele 12:14, kuid siis libisesid ameeriklased, kes karjääri jooksul võitnud kaks MK-etappi ning tänavu teiste hulgas korduvalt jagu saanud kaasmaalastest olümpiavõitjatest Rogersist ja Dalhausserist, taas eest.

Teises mängus said Vesik ja Jaani aga 2:1 (18, -16, 10) jagu tugevast Brasiilia paarist Cunha-Thiago. Enne alagrupi viimast vooru oli Gibbil ja Rosenthalil kaks võitu, Vesikul-Jaanil ja Benes-Kubalal (nemadki võitsid brasiillasi) üks.

Vesik ja Jaani alustasid võistlust Stare Jablonkis kvalifikatsiooniringidest. Seal alistasid nad esmalt 2:0 Bulgaaria paari Mitev-Neshev ja said seejärel samuti 2:0 jagu Taani paarist Hoyer-Soderberg.

Vesiku viimaste aastate paarimees Kristjan Kais sai selgeks, kellega ta mängib Eestile 2012. aasta olümpiakohti taotledes. Kui süsteemilt veidi tennise Davis Cup sarja meenutava võistluse avaetapp peetakse ikka 11.-12. septembril Ateenas, siis on üle pika aja (viimati juhtus see 2002. aastal) taas koos vennad Kristjan ja Kaarel Kais.

“Veel pole me koos trenni teinud, aga usun, et koostöö taastamine ei ole probleem,” arvas Kristjan Kais. “Esimese turniiri esimese etapi vastased Kreeka, Küprose ja Rumeenia paarid peaksid olema meile jõukohased, et järgmisse ringi pääseda.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles