2005: jaanuaritorm Gudrun ei lase end unustada

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste muuseumi perenaine Tiiu Pukk mäletab, et jaanuaritormi ajal ulatus suurvesi muuseumi ehk tema kodumaja ukseesiseni välja.
Häädemeeste muuseumi perenaine Tiiu Pukk mäletab, et jaanuaritormi ajal ulatus suurvesi muuseumi ehk tema kodumaja ukseesiseni välja. Foto: Ants Liigus

Tuul sakutamas jopehõlmu, botikute ümber loksumas jäine merevesi – Häädemeeste muuseumi perenaine Tiiu Pukk mäletab, kuidas ta kümme aastat tagasi jaanuaritormi järgsel hommikul kella seitsme paiku oma koduaias seisis ja pilte teha klõpsis.

Üks sel hommikul tehtud foto pealkirjaga “Gudrun meie rannas” on nüüd leidnud koha muuseumis üles seatud väljapanekul. “Gudrun oli selle tormi nimi,” selgitab prillid ninale seadnud Pukk ja asub näitust tutvustama.

Mööda seinaääri jooksvasse vitriini seatud väljapanek koosnebki peamiselt fotodest. Neid, kohalike elanike üles võetuid, on seal oma nelikümmend. Igaühel neist on rääkida oma lugu, mis ei lase unustada, kui purustav võib olla rannarahva üleaedse raev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles