Kutseharidus kolis moodsasse majja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse toitlustus-teenindusõppe hoone.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse toitlustus-teenindusõppe hoone. Foto: Ants Liigus

Eile võttis Pärnumaa kutsehariduskeskus ehitajalt Niidupargis vastu toitlustus-teenindusõppe praktikabaasi, neljakorruselise moodsa sisustusega hoone kogumaksumus on 82,8 miljonit krooni, lõviosa rahast saadi Euroopa regionaalarengu fondist.

Peatöövõtja OÜ Wolmreks Ehituse juhatuse liikme Olavi Iisraeli sõnutsi on alla aastaga kerkinud riigis moodsaim koolihoone, mille ettevõte tellijale 30. augustil pidulikult üle andis ja mille ehituslik maksumus küünib üle 42 miljoni krooni.

Rongkäik kringlini

Teadmistepäeva künnisel tunnistas pidulikku sündmust Niidupargi õppehoone ees üle 1000 silmapaari: Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) õpilaste ja töötajate kõrval haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, maavanem Andres Metsoja ja teisedki koolipere rõõmust osa saanud ning majaga tutvumise järel ohtralt kiidusõnu öelnud külalised.

Lindi asemel lõikasid direktor ja tähtsündmusega seotud isikud vast valminud õppekorpuse peaukse ees tulevaste kokkade-kondiitrite valmistatud kahe meetri pikkust ja kuue kilo raskust hiigelkringlit.

Tuliuutes musta ja rohelise värvilistes teklites elevil koolipere jõudis lippude lehvides ja puhkpilliorkestri saatel poole kaheks pärastlõunal avatava hoone ette rongkäigus, mis algas südalinnast Rüütli platsilt. PKHK direktor Riina Müürsepp andis seal sümboolse võtme Eesti mereakadeemia merekooli direktorile Feliks Krapile, sest see õppeasutus saab enda käsutusse PKHK teenindus- ja toitlustuseriala õpilastest vabaks jäävad ruumid Pargi tänavas.

Järgmine luba

“Kutsehariduse maine paraneb, Pärnumaa kutsehariduskeskus on täiesti tõsiselt võetav konkurent gümnaasiumidele,” kinnitas PKHK nõukogu esimees Toomas Kuuda ja soovis koolilt tihenevat koostööd tööandjate, ettevõtjate ja linnarahvaga.

Arhitektide Mari Efrose ja Margus Reinbergi projekteeritud, 3925ruutmeetrise netopinnaga PKHK toitlustus-teenindusõppe praktikabaasis saab linnarahvas külastada juuksurisalongi, restorani, sööklat, raamatukogu, audiovisuaalse varustusega auditooriumis on 180 kohta.

Pärnu linnapea rõõmustas jõudsasti arenevat ja Pärnumaa suurimat, 1338 õpilasega kooli sellega, et andis direktorile üle ehitusloa, mis lubab hakata Niiduparki rajama kutseõppijate tarvis autoremondi- ja metallitöökoda.

Tänavu oli suurima konkursiga eriala PKHKs autotehnik: 3,2 avaldust ühele riiklikule kohale. Toitlustus-teenindusõppes oli keskmine konkurss 1,5.

“Uus maja - seda ei anna vanaga võrrelda, köök ja sisseseade on moodsad,” mainis koka eriala kolmanda kursuse õpilane Susanne, kes õpingukaaslastega serveeris hoone avamisel külalistele kohvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles