Juhtkiri: Sotsid astuvad XXI sajandisse?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Mäletatavasti lubasid suvekuumaga Pärnu keskraamatukogus väidelnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna võimalikud esimehekandidaadid, et riigikogu valimistele läheb erakond vastu uue juhtkonnaga. Hiljem selgus, et see ei pruugi väga kindel olla, sest alles volikogu otsustab, kas oktoobris toimuva üldkogu päevakorda üldse võetakse juhatuse valimine.

Kuigi sotside senine esimees Jüri Pihl oli algul saatnud justkui sõnumi, et tal pole juhivalimiste vastu midagi, hakkas hiljem üha ilmsemaks saama, et Pihl ja tema toetajad kohakaotusest huvitatud ei ole.

Erakonna aseesimees Indrek Saar oli aga parteikaaslaste ees innustunult kõnelnud, kuidas sotsidel on vaat et ainsana võimalus minna valimistele uue, XXI sajandi juhiga.

Madis neid sotse võtku, aga neist ei saa vist kunagi lõpuni aru. Nädalavahetusest jäi kõlama, et kuigi Pihli vastasleer on huvitatud uue juhatuse valimisest, võimuliidust Tallinnas siiski lahkuda ei kavatseta. Mis nüüd? Kui tegelikult tahetakse Tallinnas, kus sotsidel on niigi puudli roll, samamoodi edasi minna, milleks siis juhti vahetada?

Sotsidel on omakeskis kasvanud korralik pingitäis poliitikuid, kel võiks olla ambitsioone saada erakonnas esimeseks. Igal juhul tekib aga probleem, kas need, kes pühast kohast ilma jäävad, suudavad leppida teise või kolmanda positsiooniga. Kui ei, on senisest veel suurem sisetüli majas.

Volikogu otsus valida oktoobris juhatus olevat sisepingeid maha võtnud ja suud saanud puhtaks räägitud. Kõik sõltub edaspidi sotside üksmeelest või selle puudumisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles