Pärnus näeb näitust budistlikest pühapiltidest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Endla teatri sammassaalis on Tiibeti munkade kontserttuuri raames neljapäevani väljas Tiibeti tankade näitus. Viivi Käärma ja Kaido Soobik Pärnu tiibeti meditsiini keskusest selgitasid, et tegu on lõuendile maalitud ja brokaadiga ääristatud pühapiltidega, millel kujutatakse jumalusi, kõrgeid õpetlasi, kosmoloogilisi ja astroloogilisi diagramme.
Pärnu Endla teatri sammassaalis on Tiibeti munkade kontserttuuri raames neljapäevani väljas Tiibeti tankade näitus. Viivi Käärma ja Kaido Soobik Pärnu tiibeti meditsiini keskusest selgitasid, et tegu on lõuendile maalitud ja brokaadiga ääristatud pühapiltidega, millel kujutatakse jumalusi, kõrgeid õpetlasi, kosmoloogilisi ja astroloogilisi diagramme. Foto: Urmas Luik

Pärnu Endla teatri sammassaalis näeb vaid kolme päeva jooksul näitust budistlikest pühapiltidest ja tiibeti meditsiinist.

Näitus on seotud Tiibeti munkade kontserdiga, mis sel nädalal Eesti neljas linnas toimub, vahendasid ERRi teleuudised.

Näitus, mida näeb Pärnus vaid kuni neljapäeva õhtuni, koosneb pühapiltidest ehk tankadest, mis on pärit Eestis tegutsevatest budistlikest keskustest ja erakogudest.

Tankad on lõuendile maalitud ja kauni brokaadiga ääristatud traditsioonilised pühapildid, millel kujutatakse Tiibeti budistlikes vaimsetes harjutustes ja rituaalides kasutatavaid jumalusi, kõrgeid õpetlasi, kosmoloogilisi ja astroloogilisi diagramme jm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles