Pärnu muuseumi kõige, kõige, kõige …

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi arheoloogiakogu hoidja Margo Samorokovi arvates on iga kiviaja inimese kätetöö rariteet, kuna masstoodangut tollal ei tehtud.
Pärnu muuseumi arheoloogiakogu hoidja Margo Samorokovi arvates on iga kiviaja inimese kätetöö rariteet, kuna masstoodangut tollal ei tehtud. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseum oma kümnete tuhandete museaalidega on varamu, mille hindamise muudavad keeruliseks inimeste eri arusaamad asjade väärtusest, nagu ütles muuseumi peavarahoidja Ülli Kont.

“Inimesed hindavad esemete väärtust erinevalt,” selgitas peavarahoidja. “Ühele on oluline kuld ja hõbe, teisele asjade vanus, kolmandale eseme ilu. Muuseumides ei hinnata esemeid rahalise väärtuse järgi. Museaalid on hindamatud.”

Haruldasi esemeid leidub Pärnu muuseumis palju. Kont tõi varamu rariteetidest esile uusaegsed tsunftikarikad, mille külge kinnitatud plaatidel on säilinud Pärnu tsunftimeistrite nimed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles