Pärnu-Buskerudi koostöökonverentsil räägitakse vägivallast

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel peetakse Tartu ülikooli Pärnu kolledžis konverentsi teemal, mis puudutab igat kümnendat inimest Eestimaal, üheksandat Norras, kuuendat Euroopa Liidus ja kolmandat maailmas. Lähisuhtevägivalla aspektidest ja ennetusvõimalustest teatakse Eestis erinevalt paljudest teistest ELi riikidest suhteliselt vähe.

Konverentsi „Vägivallal ei ole õigustust“ avaettekanded on sotsiaalministeeriumi ning Norra Buskerudi maavolikogu esindajatelt, kes tutvustavad soolise võrdõiguslikkuse ja ebavõrdsuse olukorda ja hoiakuid Eestis ning Norras, teatas Pärnu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster.

Järgnevad ettekanded politseilt, Betzi ja Pärnu naiste varjupaiga otsestest tegemistest ning kohaliku omavalitsuse ja vabatahtliku töö vaatevinklist. Konverentsi kavas on kaks paneeldiskussiooni.

„On tõsiasi, et Eestile on korduvalt tehtud Euroopa Komisjoni, Euroopa Nõukogu inimõiguste erivoliniku Alvaro Gil-Roblesi, ÜRO piinamisvastase komitee poolt ettekirjutusi, et Eesti seadused ei kaitse naist perevägivalla eest. Eeskätt just sellepärast, et lähisuhtevägivald ei ole meie seadustes eraldi defineeritud ega käsitleta seda ka kriminaalkuriteona,“ selgitas konverentsi moderaator ja korraldaja Epp Klooster.

„Just septembri algul esitasid 369 Euroopa Parlamendi saadikut deklaratsiooni, millega soovivad järgneval 5 aastal kuulutada välja naistevastase vägivalla vastu võitlemise aasta, lisas Klooster.

Konverentsiga üritatakse astuda samm selles suunas, et kõik Eestimaa naised võiksid end kodus või kodukohas turvaliselt tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles