Väärikate ülikooli loengud osutusid ülimenukaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Pärnu kolledži väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli.
TÜ Pärnu kolledži väärikate ülikooli projektijuht Mari Suurväli. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikool on osutunud nii menukaks, et eestvedajatel on probleeme huviliste loengusaali mahutamisega.

Pärnu kolledži väärikate ülikooli projektijuhi Mari Suurvälja andmeil oli end kaks korda kuus toimuvatesse loengutesse registreerinud 458 inimest, ootejärjekorda jäi poolsada. “Avaüritusel oli kohal 403 inimest, eilseid (üleeilseid, A. L.) pole veel kokku lugenud, aga vähemalt niisama palju,” tõdes Suurväli.

Et mullune praktika näitas, et igas loengus pole kõik registreerunud alati kohal ja leidub neidki, kes avatud ülikooli lõputunnistuseni ei jõua, loodeti õppetööga mahtuda Tervise saali, mis mõeldud väiksemale arvule kuulajaile kui väärikate ülikooli õppurite hulk.

Kitsaks läks seal aga seetõttu, et päevakajalistel teemadel loengud on üle 50aastaste inimeste seas nii populaarsed, et kohale tulevad needki, kes end varem registeerinud pole. Kolmapäevases loengud võtsid esimesed tulijad kohad sisse tund enne ettekande algust, kõigi kuulajate mahutamiseks pidi tooma lisatoole, osa istus trepil.

Selleks, et kõik kirjapannud edaspidi istekoha leidmisel vaeva ei peaks nägema, antakse neile Suurväli kinnitusel rinnakleebised, millega saali pääseb. Ülejäänutel võimaldatakse ühineda juhul, kui saalis jääb vabu kohti.

“Tekitame Tervise fuajeesse videoülekande, et sealtki oleks võimalik kõnelejat jälgida,” lubas projektijuht.

Suurvälja väitel näitab loengute populaarsus, et linnas ei piisa eakatele väljundeid, mille kaudu saada endale olulist ja huvitavat infot ning spetsialistile vahetult küsimusi esitada.

“Kogu ühiskond vananeb ja peame eri elanikekihte maksimaalselt ära kasutama. Mida rohkem me tõrjutust vähendame, seda väiksemaks jäävad kulud,” leidis Suurväli. “Me kõik tahame, et igaühe kõrval oleks arukas inimene, kes saab ise hästi hakkama.”

Järgmisel korral esineb väärikate ülikoolis Eesti Panga asepresident Rein Minka, kes räägib euro tulekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles