Vändra gümnaasium võõrustas nelja riigi noori

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordis võistlesid läbisegi Vändra, Inglismaa, Saksamaa ja Hispaania õpilased.
Spordis võistlesid läbisegi Vändra, Inglismaa, Saksamaa ja Hispaania õpilased. Foto: Urmas Luik

Läinud pühapäevast kuni kolmapäevani olid Vändra gümnaasiumil külas õpilased ja õpetajad Taanist, kolmapäevast homseni võtavad siinsetelt õppuritelt spordis mõõtu Saksamaa, Inglismaa ja Hispaania koolinoored.

Ühes Saksa- ja Inglismaa ning Hispaania kooliga kestab Vändra gümnaasiumis Comeniuse spordi-, draama- ja muusikaprojekt “Spodramus”, mille käigus Vändras korraldati teatevõistlusi, mängiti võrkpalli ja hispaanlased tutvustasid acro-sporti.

Neljapäeval pidulikul avamisel esinesid võimlemiskavaga Vändra kooli õpetajad, tervitussõnad ütles Vändra alevivolikogu aseesimees Priit Enok ja eile keskpäeval toimus riikide sümboolikaga kogu koolipere rongkäik alevi staadionile jalgpalli sõprusmängule.

Külalistele tutvustati Kurgjal Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi, Pärnut. Sakslaste juhtimisel räägiti spordieetikast.

Vändra gümnaasiumi inglise keele õpetaja Ülle Tomingas lausus, et paari aasta eest koostööd alustades otsisid koolid ühisosa ja leidsid selle klassivälises aktiivses tegevuses. Sealt kooruski teema: kooli vaimsuse tagamine ja motivatsiooni tõstmine spordi, muusika ja draama kaudu. “Kogu see ühistegevus peaks innustama paremini õppima,” avaldas Tomingas.

Kahe aasta jooksul kohtutakse igas riigis kaks korda. Hispaanias oli muusikaline kohtumine ja Saksamaal draamaalane: kohapeal valmis etendus.

Peale selle on koolid loonud üksteisega suhtlemiseks oma veebiküljele ingliskeelse e-ajakirja, raamatupäeval kirjutasid õpilased teineteisele raamatututvustusi ja on pidevalt oma kultuuri vahendanud.

“Meil ei osale need, kes käivad trennis iga päev, ega tegutsevad jalgpallimeeskonnad, vaid võistkonnad on moodustatud nii, et igast riigist on osalejaid igas tiimis ja võidab sõprus,” selgitas Tomingas.

Nädala alguses viibisid teise rahvusvahelise, Nordplusi projekti “Innovaatiline lähenemine tervislikule eluviisile” raames Vändras õpilased-õpetajad Taanist.

Kahel päeval kuulasid ja esitasid õpilased varem ette valmistatud ettekandeid Võrtsjärve kaladest, Vändra kooliaiast ja tervislikust toitumisest, esitleti õpilaste suvel kogutud herbaariumi, valmistati plakateid, lilleseadeid ja leivatorte ning uudistati sügisandide näitust. Käidi matkal Soomaal ja ekskursioonil Kurgjal.

Samuti tuli ühe ülesande käigus õpilastel kohalikus toidupoes panna kokku kümne euro väärtuses tervislik toidukorv.

Vändra kooli õppealajuhataja Tiina Käärmann lausus, et taanlaste külaskäigule Eestisse järgneb projektis osaleva Islandi kooli sõit Taani ning Vändra ja Läti kool lähevad külla Islandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles