Maitsetuur tutvustab toidukultuuri kaudu ajalugu

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloohuvilised maitsevad kiviaja saalis metssealiha, mis on garneeritud pohladega.
Ajaloohuvilised maitsevad kiviaja saalis metssealiha, mis on garneeritud pohladega. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseum pakub võimalust Eestimaa ajalooga tutvudes lisada giidituurile elamusi eri ajastutest pärit maitsetega.

“Giidituur gurmaanidele” annab ülevaate Pärnumaa 11 000 aasta pikkuse ajaloo olulisematest momentidest ja teeb põgusaid sissevaateid Pulli asula elanike, keskaja kaupmeeste ning kuurordis puhkavate supelsakste toidukultuuri. Maitsmisele tulevad kolmest ja rikkalikuma valiku puhul viiest ajastust pärinevad suupisted.

Muuseumi ajaloolased, kokad ja teised toiduhuvilised töötajad on paika pannud valiku põhitoiduainetest, mida mingil konkreetsel perioodil tarbiti. Menüü varieerub vastavalt hooajale, klientide soovile ning kaupade kättesaadavusele – näiteks kirvesuppi pakutakse ainult sellal, kui mets rohetab ja umbrohi lokkab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles