Paikre vares lendab linna vahele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Jäätmekäitlusfirma OÜ Paikre logol on töötunkedes vares, just selle märgiga auto hakkab uuest nädalast sõitma Pärnu vahel ja vedama puulehti, mille elanikud on kokku riisunud alleepuude alalt.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles, et linnavalitsus saavutas Paikrega puulehtede veo organiseerimise ja hinna kokkuleppe.

“Paikre veab ära kokkuriisutud puulehed neilt elanikelt, kelle puhastusaladel kasvavad alleepuud,” rõhutas Murakas-Ollo.

OÜ Paikre juhataja Teet Kurs rääkis, et neil on puulehtede veoks vajalik tehniline võimsus olemas, leheauto tunneb ära ettevõtte logo järgi ja tuleval nädalal hakkab osaühing linnas sügisese hoogtööga pihta.

“Alleede ääres kottides peavad olema vaid puulehed, inimestel peaks olema nii palju intelligentsust, et nad ei pane lehekotti piltlikult öeldes eelmise aasta kapsasuppi,” avaldas Kurs lootust.

Pärnust 15 kilomeetri kaugusel Põlendmaal Paikre prügilas on tulevast reedest võimalik prügila lahtiolekuaegadel tasuta ära anda koduaiast ja -ümbrusest riisutud puhtaid aia- ja haljastusjäätmeid, need on puu- ja põõsaoksad, rohimis-, niitmis- ja riisumisjäägid, puulehed, mis ladustatakse kompostimisväljakule. Enne aga avab Paikre töötaja lehekotid ja kui neis on olmeprügi, kehtivad toojale muud reeglid ja vastutulelikkusest sügislehtede vastuvõtmisel rääkida ei saa.

“Tahame, et linn oleks puhas ja korras, sellepärast otsustasimegi puulehti linnaelanikelt tasuta vastu võtta,” mainis Kurs.

OÜ Paikre on Pärnu linnavalitsuse ja Paikuse valla 2002. aastal asutatud jäätmekäitlusettevõte, mis on pälvinud AS Krediidiinfo välja antava Eesti edukaima ettevõtte tunnustuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles