Uus toode

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Rannamõisa alustas esimesena Eestis värske küülikuliha müüki. Küülikuliha sisaldab vähe kolesterooli ja rasva ning on üks väheseid lihaliike, mida võivad süüa diabeetikudki.

Rannamõisa koka-blogija Ragne Värgi sõnutsi võib küüliku valmistamine tunduda selle lihaliigiga esmatutvust tegevale inimesele keerulisena, sest küülik on pikk ega pruugi tervena pannile või ahjuplaadile mahtuda.

“Kui küülik ei mahu kodus olemasolevatesse küpsetusnõudesse, saab seda väga lihtsalt noaga tükeldada,” selgitas Värk. “Kilone tükeldatud küülik küpseb ahjus umbes tunni, terve küülikuga läheb aega pool tunnikest kauem ning kui on soov valmistada täidetud küülikut, peab arvestama 30 lisaminutiga.”

Küülikulihas on 2,4–2,7 korda vähem kolesterooli kui kana- või vasikalihas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles