Nahk vajab pakasega D-vitamiini ja rasva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitamiinid.
Vitamiinid. Foto: ANDRES TEISS/PM/SCANPIX BALTICS

Füsioloogi ja toitumisteadlase Selma Teesalu jutu järgi tuleb naha tervis ja ilu peamiselt seestpoolt, sestap tuleb talvisel ajal menüüs esikohale tõsta rammusad ja D-vitamiinirikkad toidud.

Külmal ja pimedal hooajal on paljudel probleemiks kuiv ja ketendav nahk. Naha kaitsmiseks tuleb pimedal ajal täita organismi D-vitamiini vajadus.

Probleemide vältimiseks soovitab toitumisteadlane talvel süüa naturaalset taluvõid, hapukoort, mõistliku rasvasisaldusega piimatooteid ja kala.

Menüüsse võiks lisada supilusikatäie oliiviõli päevas, näiteks salatite peale.

Teesalu sõnutsi tuleks päikesevaesel ajal praadimisõlile eelistada naturaalset taluvõid.

Organism omastab D-vitamiini kiiresti, seega avaldub positiivne mõju üsna pea. Samal ajal ei pruugi vajalikku kogust D-vitamiini talvel kätte saada vaid söögist, sel puhul tasub apteegist küsida kalamaksaõli tooteid.

Talvises toitumises tuleks rõhku panna samuti A- ja E-vitamiinile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles