Usutlus Sünoptik: Mulle meeldib esimest lund prognoosida, see tuleb kõigile alati ootamatult

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Sünoptik Kaido Ennoki tööpäev läheb kiireks tormide lähenedes, kui on vaja hinnata, millal ja kui tugev torm Eestisse jõuab.
Sünoptik Kaido Ennoki tööpäev läheb kiireks tormide lähenedes, kui on vaja hinnata, millal ja kui tugev torm Eestisse jõuab. Foto: Keskkonnaagentuur

Ajast aega on ilm ikka olnud üks enam kõneldud teemasid. Olgu hommikul silmi avades, nädalavahetuse- või puhkuseplaane tehes, ikka viskame pilgu õue või uurime ilmateadet mõnest tehnoloogiavidinast.

Keskkonnaagentuuri sünoptik Kaido Ennok avab ilmaekspertide igapäevatöö telgitaguseid. Muu hulgas saame teada, milliste katsumustega professionaalid kokku puutuvad ja miks ilmateade alati täkkesse ei lähe.

Kuidas teist sünoptik sai? Kus õppisite ja millal tööle asusite? 

Õppisin ülikoolis keskkonnakorraldust, seal sain teadmisi nii atmosfäärifüüsikast kui ka klimatoloogiast. Hoidsin keskkonnaagentuuri tegemistel juba enne seal töötamist silma peal, kuna teadsin, et peale kooli lõpetamist on see kindlasti üks kohti, kuhu soovin tööle minna. Kui nägin, et nad otsivad uusi sünoptikuid, ei kahelnud ma pikalt ja kandideerisin. Hakkasin tööle 2022. aasta sügisel, kuid kuna sünoptiku väljaõpe on üsna põhjalik, sain oma nime all prognoose koostama hakata alles mitme kuu pärast.

Tagasi üles