Kultuuri aastapreemia pälvib tänavafestival „Augustiunetus“

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Augustiunetuse" festivali ühe osana hinnati Rannapargis stiilseid piknikulisi.
"Augustiunetuse" festivali ühe osana hinnati Rannapargis stiilseid piknikulisi. Foto: Maarja Semevsky

Pärnu linna tänavuse kultuuri aastapreemia pälvib rohkete ettevõtmistega linnatänavatele jõudnud ja külastajate poolt sooja vastuvõtu leidnud kultuurifestival „Augustiunetus – Pärnu kunstide öö“.

„Augustiunetuse“ korraldas MTÜ Kastan Taskus, kus tegutsevad Gea Kammer, Maarja Semevsky ja Hille Hinsberg. Veel olid algse idee sünni juures Eleka Rugam-Rebane ja Kaire Raiend. Kokku kuulus festivali korraldusmeeskonda pea paarkümmend inimest.

Poolesaja kultuuriüritusega tõi tänavafestival „Augustiunetus” Pärnu kesklinna tänavatele, kohvikutesse ja parkidesse tuhandeid inimesi.

Festivali korraldajatel on kindel plaan festivaliga jätkata järgmiselgi aastal. „Meil on preemia üle väga hea meel, sest selle abil saame tuleval suvel teostada veelgi rohkem praegu alles õhus olevaid ideid,“ rõõmustas üks korraldajatest Gea Kammer.

Kultuuri aastapreemia antakse üle 29. detsembril Ammende villas toimuval linnavolikogu esimehe ja linnapea vastuvõtul, kus tunnustatakse veel Pärnu aasta meest ja aasta naist ning aasta tegu.

Pärnu kultuuri aastapreemiat antakse välja 1995. aastast. Preemia suurus on 12 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles