Allan Kool: Pärnakad väärivad Eesti toidu turgu

Allan Kool

FOTO: PP

Elan Tallinnas Nõmmel ja Nõmme turg on koht, kus olen harjunud juba aastaid perega nädalavahetustel käima. Sealt saab kodumaist puu- ja juurvilja, värsket liha ja kala, talupiima ja mune.

Tellijale

Eesti toit ja toidukultuuri arendamine on meie perele viimasel ajal järjest olulisemad. Olin abikaasaga osaline Nõmmel vana leivapoe renoveerimisel ja möödunud sügisel avasime seal restorani Musu. Kohalikud elanikud on meie restorani leidnud, üks põhjus on see, et kasutame toiduvalmistamisel võimalikult palju kvaliteetset kohalikku toorainet.

Kui restorani Nõmmel avasime, pakuti mulle võimalust olla Pärnu Vana turu rekonstrueerimise projektijuht. Nõmme turg eeskujuna silme ees, asusin projektiga pihta. Kuna viimastel nädalatel on Vana turu renoveerimise ümber tekkinud hulgaliselt emotsioone ja kuulujutte, selgitan veel kord, mis meie plaanid on.

Tagasi üles