Kivimägi võib sama Volvoga veel kolm aastat sõita

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ametiautoks on Volvo S80 2010. aasta mudel.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ametiautoks on Volvo S80 2010. aasta mudel. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse riigihankekomisjon valis linnapea Toomas Kivimägi ametiautoks sama Volvo S80, millega Kivimägi tänavu on sõitnud, ka masina rendihind jääb järgmiseks kolmeks aastaks samaks.

Kivimägi käsutuses on eelmise aasta lõpus toodetud Volvo S80 2010. aasta mudel, mille Volvo autotehas Pärnu linnapeale rentimiseks Info-Autole müüs. Info-Auto rentis auto selle aasta lõpuni Pärnu linnavalitsusele.

Eile avas linnavalitsuse riigihankekomisjon pakkumised, mis tehti Pärnu linnapeale ametiauto rentimiseks 2013. aasta lõpuni. Kui linn soovib, võib ta pakutust järgmise aasta lõpus loobuda, küll aga on autofirma kohustatud sama hinna eest autot rentima nii 2011., 2012. kui 2013. aastal.

Catwees pakkus Kivimägile 2011. aasta Honda Accord Executive’i, mille kuumakse oleks olnud ilma käibemaksuta 4991.67 krooni. Info-Auto pakkumine oli odavam, nemad olid valmis Volvo S80 rentima 4975 krooniga kuus (käibemaksuta hind).

Info-Auto Pärnu esinduse tegevdirektori Jaan Lauri sõnul on tegu autoga, millega Kivimägi praegu sõidab. Koos käibemaksuga on selle rendisumma 5970 krooni kuus. Sellise hinna eest on linn autot rentinud tänavu ja rendib soovi korral ka 2013. aastal.

Küsimusele, millise hinna eest tavakodanik Volvo S80 2010. aasta mudelit nelja aasta jooksul kasutada saaks, vastas Laur: “Raske öelda. Auto on ostetud tehasepoolse toega sihtotstarbelise rendiga.”

Laur selgitas, et Info-Auto poolt poleks ilus rentida kindlate tingimustega ostetud autot kellelegi teisele. Kui Kivimägi auto rentimisest lõpuks loobub, müüb Info-Auto selle maha.

Hankedokumentide järgi sobis Kivimägile pakkuda 2009/2010. aastal välja lastud neljaukselist sedaani, mille roolilt oleks võimalik muusikakeskust juhtida ning mille küljepeeglite ja tagaklaasi elektrisoojendus oleks automaatselt lülituv. Rendihind sisaldab liiklus- ja kaskokindlustust, tehnohoolt ja kuni kaks korda kuus autopesu, kuu kütuselimiidiks on Kivimägi endale kehtestanud 3000 krooni.

Aprillis kirjutas ajaleht Äripäev, et Rootsi linnapead ei nõustuks mingil juhul autot turuhinnast odavamalt rentima. Info-Auto omanik Viktor Siilats on osalenud Pärnu planeeringuvaidlustes ja ta rahastas Kivimägi valimiskampaaniat 10 000 krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles