Linnapea moodustas varingu uurimise komisjoni

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilseks olid tekkinud praod spordihalli kandetaladesse Mai tänava poole, kus kukkus sisse saali katus.
Eilseks olid tekkinud praod spordihalli kandetaladesse Mai tänava poole, kus kukkus sisse saali katus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi moodustas eile hommikul Pärnu spordihalli väikese saali varisenud katuse asjaolude uurimiseks töökomisjoni, kuhu peale linnapea enda kuuluvad linnavalitsuse liikmetest abilinnapead Romek Kosenkranius ja Jane Mets.

Eelmainitute kõrval kuuluvad töökomisjoni linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja, planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel ja veel mitu linnaametnikku, kokku üheksa inimest.

Vast moodustatud töökomisjon kogunes esimest korda eile pärastlõunal Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo sõnutsi selleks, et korraldada sõltumatu ekspertiis kahju suuruse ja edasiste tööde selgitamiseks.

“Väikese saali taastamine algab pärast ekspertiisi ja uue konstruktsiooniprojekti tellimist,” edastas Murakas-Ollo. “See sõltub kindlustusfirma ja ekspertide hinnangust ning seejärel läbirääkimistest hoone omaniku ning kindlusettevõttega.”

Hoone omanik on hoonestusõiguse alusel OÜ Steniard, Pärnu linn kasutab spordihalli 2009. aastal seatud kasutusvalduse alusel.

Eile ennelõunal olid spordihallis selle juhataja Vambo Talu ja ehitusel järelevalvet teinud Ilme Palu OÜ PG Projektist.

Palu, kes pikka aega on juhtinud Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonnas ehitusjärelevalve teenistust, kinnitas, et ehitustehniliselt vigu pole tehtud. Küll heitis ta ette, et riigihanke tingimustest lähtuvalt püütakse tänapäeval ehitada imeodavasti.

“See lagi pidanuks olema raudbetoonist,” sõnas Palu. “Ja nüüd peaks hoone katuselt maha ajama lund, mida on seal veel küllalt, see on praegu kõige tähtsam töö.”

Pärnu linnapea on jätkuvalt keeldunud kedagi juhtunus ennatlikult süüdistamast.

“Linnal on toimunu kohta mitu küsimust, kuid enne spordihalli omanikuga kohtumist ning ekspertiisi tulemuste selgumist linn hüpoteese püstitama ei hakka,” sõnas Kivimägi. “Spordihalli ei avata enne väikese ja suure vahel olevate ja varingus kannatada saanud kandekonstruktsioonide tugevdamist.”

Linnavalitsus edastas tänusõnad õnnetuses appi rutanud AS Pärnu REVile, AS Ruukkile, AS Renetile, AS ISS Eestile, AS Trigerile ja Kaitseliidu Pärnumaa malevale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles