Kinni pandud spordihall halvas rentnike tegevuse

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihalli mängutuba seisab tegutsejate ootel juba nädalaid nukralt tühjana.
Spordihalli mängutuba seisab tegutsejate ootel juba nädalaid nukralt tühjana. Foto: Ants Liigus

Kolme nädala eest suletud Pärnu spordihalli rentnikud elavad päevast päeva ootuses, et hall kohe-kohe taasavatakse ja maja uuesti elama hakkab.

Millal see juhtuda võiks, pole täna veel selge. Kindel on vaid kurb tõsiasi, et iga päev kinniseid uksi tähendab rentnikele kahju kasvamist, sest tegevust jätkatakse vähendatud mahus asenduspindadel või seisab töö täielikult.

Tegutsemast lakanute hulka kuulub spordihalli laste mängu- ja sünnipäevatoa omanikfirma OÜ Hüppa, mille pakutavad teenused kõnealuse majaga otseselt seotud ja alternatiivi seega raske leida.

“Suvisel ajal oleksime veel saanud kusagil väljas lastele batuudipidusid korraldada, aga praegu ei tule see ju kõne alla,” sõnas OÜ Hüppa juhatuse liige Kätrin Uibo.

Mängutuba ja kohvik

“Olen pidanud väga palju sünnipäevi ära ütlema nii mängutoas kui sissevarisenud võitluskunstide saalis, kus tegime suuremate batuutidega sünnipäevapidusid. Ka eelolevaks nädalavahetuseks tehtud broneeringud olen kõik tühistanud, sest 20. jaanuaril, nagu esialgu lubati, spordihalli ju ei avata,” rääkis Uibo.

Halli kinniolekust tingitud kahju suurust Uibo öelda ei osanud, kuid olukord pole tema sõnutsi kiita. “Investeerisime novembris uude ronimisatraktsiooni. Meie majanduslik seis polekski nii kehv, kui äsja võetud laenukohustust ei oleks,” arvas ta.

Mängutoa omaniku andmeil peeti nende rendipinnal neli kuni kuus sünnipäeva nädalas. Saamata jääb ka tulu muul ajal tuppa mängima tulnutelt.

Uibo ütlust mööda on osaühing linnavalitsusele oma ettepanekud majanduslike raskuste seljatamiseks esitanud ja ootab nüüd linnalt vastust.

Mängutoaga võrreldavas olukorras on spordihalli kohvik, mille tegevus samuti seisab.

Kohviku haldusfirma OÜ Trühvli omanik Viiu Viks ütles, et ootab iga päev telefonikõnet uudistega, et hall kohe avatakse.

“Ega riik küsi, kas mul sissetulekut on, arved ja maksud tuleb ikkagi tasuda. Õnneks olen tarnijatega maksmise suhtes kokkuleppele jõudnud, nad on olnud vastutulelikud. Kuid ise olen ilma igasuguse palgata praegu,” avaldas Viks.

“Mina sõltun sellest, kuidas läheb majal,” jätkas Viks. ”Kui spordihall ükskord avatakse, ei pruugi kohvikul kohe minema hakata. Minu ja klubide klientuur on maja kinnioleku ajal üle linna laiali jooksnud, kardan, et hall jääb avamise järel pikaks ajaks tühjaks.”

Võimalust, et linn ei võtaks keerulistesse oludesse sattnud rentnikelt paar kuud renti, pidas Viks igati tervitatavaks. “Loodan väga, et linn pakub mingi lahenduse ja hall avatakse ruttu,” oli Viks optimistlik.

Fittest ja jõusaal

Vähendatud mahus on oma tegevust jätkanud spordihalli aeroobikasaali pearentnik spordiklubi Fittest, mis ajutise treeningupinnana kasutab üht Pärnu tennisehalli Merehalli väljakuist.

Fittesti juhatuse liige Elvis Lillevälja tõdes, et klubi jätkas 1. jaanuaril juhtunud õnnetuse järel pea katkestuseta tegevust, sest uus pind oli leitud juba 5. jaanuariks.

Kui palju klientuuri ja käivet klubi kolimise järel on kaotanud, Lillevälja ütlema ei soostunud, kuid tunnistas, et hallis juhtunu laastab klubi päris tugevalt.

“Olime õnnetuse hetkeks kasvanud Pärnu linna suurima treeningukoormusega klubiks: nädalas toimus 40 trenni. Tennisehallis jätkuvad kõik treeningud peale spinning’u. Õnneks on meil väga toredad klubiliikmed, kes saavad aru,” rääkis Lillevälja.

Edasise suhtes jääb klubi äraootavale seisukohale, linnavalitsus Fittestiga ühendust võtnud pole.

“Mul puudub olukorrast täpne ülevaade, kuid ma usun, et saame õnnetuse tagajärgedest üle ja jääme ellu,” oli Lillevälja lootusrikas. Lisades, et ootab ekspertiiside ja taastustööde järel kokkulepet spordihalli juhtidega, et tekkinud seisust võimalikult valutult välja tulla.

Raskuste kiuste püüdis mujal tegevust jätkata ka spordihalli suurim rentnik Kimberi klubi jõusaal. Klubi omaniku Ain Kimberi jutust selgub aga, et spordihalli jõusaalis käijad sama klubi kesklinnas asuvasse saali kolida ei tahtnud: Hospidali tänava jõusaali tuli treenima mõni inimene. “Olukord on seega drastiline, võib öelda, et me ei tegutse sisuliselt üldse,” lausus Kimber.

Pikka aega Pärnus jõusaalidega tegelnud Kimberi ütlust mööda on jaanuar selles äris üks aasta paremaid kuid, ent nüüd tuleb klubil muidu rahvarohke kuu tulud korstnasse kirjutada.

“Kui maja ükskord jälle tegutsema hakkab, peame otsast alustama. Tunnen, et ega kedagi meie toimetulek huvita. Räägitakse vaid üksiküritustest, mis maja kinnioleku tõttu ära jäävad, aga Kimberi klubi on tegutsenud spordihallis iga päev hommikust õhtuni, meile toob iga kinnioldud päev kahju,” sõnas Ain Kimber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles